Aktuelle nyheder - Træ

Kom og se Danmarks første seniorvenlige boligfællesskab bygget i træEjendomsudvikleren Tetris ønsker at skabe fremtidens seniorvenlige boligfællesskaber flere steder i landet. Her en illustration af hvordan en af Agorahaverne kan se ud.

Kom og se Danmarks første seniorvenlige boligfællesskab bygget i træ

Nyt, seniorvenligt boligfællesskab inviterer indenfor i fællesskabets allerførste bolig i Slagelse. Flere seniorboliger i samme stil er på vej

Del artiklen på

Bæredygtighed - Miljø - Klima

Det er knapt fire måneder siden, at det første spadestik blev taget til Slagelses nye, seniorvenlige boligfællesskab, Ibihaven. Nu skyder boligerne op i det nye boligkvarter i Elmesvinget, og folkene bag byggeriet inviterer kommende beboere ind i varmen til et besøg i fællesskabets første bolig.

Ibihaven i Slagelse er det første af en række seniorvenlige boligfællesskaber, som under det fælles navn Agorahaverne kommer til at vokse frem over hele landet i de kommende år.

Bag byggeriet står ejendomsudvikleren Tetris i samarbejde med bl.a. Sangberg Architects, Københavns Universitet, antropologer og eksperter i fællesskabsdesign.

Ibihaven er et bæredygtigt boligfællesskab, og grønne løsninger er tegnet ind fra den første streg. Det kan opleves i alle kroge af fællesskabet - fra den nye, bæredygtige armering, der er Ibihavens fundament og til de grønne interessefællesskaber, som de kommende beboere bliver drivkraft for.

For den sociale bæredygtighed spiller også en betydelig rolle i Ibihaven, som er bygget med et stærkt fokus på nærhed – både til naturen og til naboskabet. Ud over Ibihavens 76 boliger, kommer byggeriet til at byde både på en stor, overdækket atriumhave og på fællesfaciliteter, som fælleskøkken, værksted, atrium-lounge, petanquebaner og aktive zoner.

Mange besøg på byggepladsen
Det kommende boligfællesskab oplever stor interesse i Slagelse og omegn, og siden interesselisten åbnede i december 2019, har flere hundrede nysgerrige borgere besøgt byggepladsen i Elmesvinget, og mange har skrevet sig på interesselisten.

- Vi er overvældede over engagementet og de mange gode tanker, som de interesserede borgere gør sig om Ibihaven og et liv i fællesskabet. Vi glæder os til at vise en bolig frem og give dem en helt konkret oplevelse af det hjem, der venter dem her i Elmesvinget, siger Martin Wagner, Kommunikationsansvarlig hos Agorahaverne.

Søndag d. 23. februar er der mulighed for at opleve byggeriet helt tæt på – og for at komme ind og opleve en møbleret prøvebolig, mærke materialerne og få en forsmag på, hvordan livet er indrettet i Ibihaven.

Ud over rundvisning og læsemateriale om byggeriet, faciliteterne og fællesskabet er folkene bag byggeriet også klar til at svare på spørgsmål.

Interesselisten til en bolig i Ibihaven er åben til og med d. 29 februar, hvor boligtildelingen begynder og de nye beboere tilbydes en plads i fællesskabet.

-losLæs mere om Træ

18/2 2020