Aktuelle nyheder - Træ

Lundeborg Træ får ny ejer og flytter til Sønderjylland Direktør for Tiset Savværk Per Bech Sørensen ser overtagelsen som et oplagt match.

Lundeborg Træ får ny ejer og flytter til Sønderjylland

Sønderjyske Tiset Savværk overtager fynske Lundeborg Træ i forbindelse med grundlæggerens pensionering

Del artiklen på

Når grundlægger af Lundeborg Træ, Christian Bidstrup, 1. september går på efterløn, bliver det Tiset Savværk, som fører livsværket videre. De to virksomheder har handlet med hinanden gennem så mange år, at de i dag snarere opfatter hinanden som kolleger end som konkurrenter.

- Da jeg grundlagde Lundeborg Træ for 25 år siden, var mit fokus på bæredygtigt og miljøvenligt træ af høj kvalitet. Jeg ville gerne bidrage til at ændre markedet ved at komme med reelle, bæredygtige alternativer til alt det regnskovstræ, som dengang var i handlen. Det fokus deler Tiset Savværk, og samtidig er de i gang med en rivende udvikling af både virksomheden og deres bæredygtige produktprogram. Derfor overdrager jeg trygt Lundeborg Træ til dem, siger Christian Bidstrup.

Med overdragelsen flytter Lundeborg Træs lager og administration fra Svendborg til Tiset lidt uden for Gram i Sønderjylland. Det samme gør leverandørerne og kundekartoteket.

Et oplagt match
Det er lidt over et år siden, at de to virksomheder startede dialogen om overtagelsen af Lundeborg Træ. Og for Per Bech Sørensen, direktør for Tiset Savværk, var der fra starten ikke de store betænkeligheder:

- Vi har handlet sammen i mange år og været både kunde og leverandør hos hinanden. Christian og jeg har haft mange gode snakke og kender hinanden godt, så jeg var slet ikke i tvivl om, at det var et oplagt match. Vi stiller samme høje krav til både service og kvalitet, og så deler vi passionen for det naturlige og bæredygtige træ. Det eneste, man kan ærgre sig lidt over, er at Christian går på efterløn, men forhåbentlig ringer han ind i mellem alligevel.

For mange af Lundeborg Træs kunder vil overtagelsen ikke medføre de store forandringer, da de i forvejen også er kunder hos Tiset Savværk. Den eneste forskel vil være, at de to virksomheders produktprogrammer nu bliver til et.

Christian Bidstrup grundlagde Lundeborg Træ for 25 år siden og har altid haft fokus på bæredygtigt og miljøvenligt træ af høj kvalitet. Undervejs har han også solgt bl.a. linoliemaling og plankeborde. Foto: Louise S. Strøbech

-los

Læs mere om Træ

31/8 2021