left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Træ

Multifunktionelt møbel vinder FSC Design Award Vindermøblet Arabesk er et multifunktionelt møbel, der både fungerer som skammel, bord og opbevaring.

Multifunktionelt møbel vinder FSC Design Award

Designstuderende Morten Schnedler Jørgensens lille, multifunktionelle møbel løb med sejren til årets FSC Design Award. Møblet Arabesk skal nu videreudvikles til et salgsklart produkt

Del artiklen på

54 design- og arkitektstuderende fra hele landet udstillede d. 20. og 21. november deres bud på fremtidens bæredygtige trædesign hos Aller Media på Havneholmen i København. 45 designs blev vurderet af et professionelt dommerpanel fra designbranchen, som oplevede innovative designs lige fra bænke, garderobemøbler, stole, reoler til vikingespil og kaffekopper.

Der var tæt løb mellem deltagerne, men vinderen blev Morten Schnedler Jørgensen fra Via Design & Business med designet Arabesk, som ifølge dommerne er et helstøbt design. Arabesk er et multifunktionelt møbel, der både fungerer som skammel, bord og opbevaring. Møblet kombinerer funktionalitet og æstetik, og designet er udført i FSC-certificeret egetræ.

Fra scenen begrundende dommerrepræsentant Mads Arlien-Søborg valget af vinderen:

- Designet er helstøbt og færdigdesignet. Det er i den grad lykkes at lave ét møbel med mange funktioner som oven i købet kan stables. Designet har stort kommercielt potentiale og kan skaleres i mange prisniveauer.

Desuden forholder Morten Schnedler Jørgensen sig til FN’s Verdensmål 12, som handler om ansvarligt forbrug og produktion. I sin udformning har Arabesk flatpackens kvaliteter men uden at være en flatpack.

Morten Schnedler Jørgensen er meget beæret over prisen:

- Jeg er vildt glad. Det er et stort skulderklap at vinde FSC Design Award, fordi bæredygtighed betyder meget for mig. Hvis jeg skal vinde en award, er det helt klart den her, jeg helst vil vinde. Her handler det ikke kun om designets funktion men lige så meget de bæredygtige valg, der ligger bag, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...
Morten Schnedler Jørgensen kan nu se frem til en rejse til Vietnam, hvor han på ScanCom Internationals fabrik kan arbejde på at udvikle prototypen frem imod et salgsklart FSC-certificeret produkt.

De studerende skal med ombord
Søren Dürr Grue, direktør i FSC Danmark, er glad for igen i år at kunne afvikle FSC Design Award og fremhæver vigtigheden af, at de studerende tænker i bæredygtige baner:

- Hvis vi i fremtiden skal sikre grøn omstilling, er vi helt afhængige af at have de unge studerende med om bord, og derfor er vi utrolig glade for at mærke det engagement, som fremtidens designere viser, når det handler om bæredygtighed. Konkurrencen bugner af interessante og innovative designs, der formår at tænke bæredygtighed ind i et æstetisk og funktionelt design.

Som vindere af FSC Design Award 2019 modtager Morten Schnedler Jørgensen et unikt samarbejde med møbelproducenten ScanCom International. Sammen indgår de et spændende sparringsforløb om udviklingen af Arabesk, hvilket indebærer en rejse til ScanCom Internationals fabrik i Vietnam, hvor de sammen vil arbejde på at udvikle prototypen frem imod et salgsklart FSC-certificeret produkt.

Gensidig sparring
På turen skal Morten Schnedler Jørgensen også opleve en FSC-skov på nært hold og gå på opdagelse i landets fantastiske natur.

- En vigtig del af arbejdet med unge designere er den gensidige sparring. Vi får inspiration til nye designs og metoder, som vi kan bruge aktivt. Vinderen får mulighed for at arbejde med vores tekniske team, produktionsteam og produktteam. Der er altså rig mulighed for at influere og skabe udvikling, fortæller kommerciel direktør hos ScanCom International, Lars Rudkjøbing, om virksomhedens engagement i FSC Design Award.

Det er FSC Danmark, der står bag FSC Design Award, der i år blev afholdt for 14. gang.

-los
Læs mere om Træ

22/11 2019