Aktuelle nyheder - Træ

NCC skal bygge kontorknudepunkt i træ for BygningsstyrelsenArbejdet forventes at blive sat i gang i begyndelsen af næste år.

NCC skal bygge kontorknudepunkt i træ for Bygningsstyrelsen

I sit vindende tilbud dokumenterede NCC, at bygningens klimaaftryk over 50 år potentielt reduceres med ca. 30 % sammenlignet med en tilsvarende bygning opført i beton

Del artiklen på

Bygningsstyrelsen og NCC har nu underskrevet kontrakten på det nye kontorbyggeri af træ i Odense. Totalentreprenørholdet består af NCC, C.F. Møller Architects og MOE.

Projektets gennemførelse er betinget af de bevilgende myndigheders endelige godkendelse, og at der i samarbejde med Odense Kommune tilvejebringes det nødvendige plangrundlag.

- Vi ser frem til at gå i gang med denne banebrydende opgave med at opføre Bygningsstyrelsens nye kontor i Odense sammen med C.F. Møller Architects og MOE Denmark. Det er et vigtigt projekt i Odenses byudvikling og i særdeleshed et afgørende byggeri for udviklingen af bæredygtige løsninger i den danske byggebranche, siger direktør i NCC Danmark, Palle Bjerre Rasmussen.

Inviterer til brug af udendørsarealer
Opgaven blev blandt andet vundet på en arkitektur, der tilgodeser visionerne for området og inviterer både medarbejderne i bygningen og offentligheden til at bruge udendørsarealerne.

- NCC afgav et stærkt tilbud, og vi ser meget frem til samarbejdet. Det er et virkelig spændende projekt, som både vi, NCC og resten af byggebranchen kan drage værdifulde erfaringer fra, og som kommer til at danne gode og moderne rammer for statslige arbejdspladser i Odense, siger Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Ud over krav til funktionalitet og fleksibilitet var et væsentligt krav til projektet i udbudsmaterialet, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ.

- Ved at vælge en konstruktion med træ er Bygningsstyrelsen med til at flytte branchen, så det bliver mere naturligt at tænke på træ som et alternativ til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton, siger Palle Bjerre Rasmussen.

Det seneste i en række af træbyggerier
NCC har styrken til projektet i kraft af den nordiske koncern, og har gennem de senere år opført flere markante byggerier af træ. Den viden og de kompetencer kommer nu i spil i Danmark. Det vil give nye erfaringer, som NCC sammen med bygherren vil dele med branchen.

Byggeriet vil foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet og den efterfølgende drift. Det betyder blandt andet fokus på at minimere energiforbruget.

Projektet afventer nu endelig godkendelse af de bevilgende myndigheder, før kontrakten kan ordreregistreres i NCC.

-dc

Læs mere om Træ

2/12 2021