Aktuelle nyheder - Træ

Nordjysk trævirksomhed digitaliserer sortimentetMed værktøjet kan man visualisere 2000 forskellige konfigurationsmuligheder, 30 forskellige terrasseprofiler, 40 forskellige facadeprofiler, tre huse og ni forskellige vinkler.

Nordjysk trævirksomhed digitaliserer sortimentet

Keflico lancerer digitalt værktøj, der gør det muligt at visualisere virksomhedens sortiment af terrassebrædder og facadebeklædninger på forskellige huse og udemiljøer

Del artiklen på

Trævirksomheden Keflico med base i Støvring har netop lanceret et spritnyt onlineværktøj, hvor man kan visualisere virksomhedens sortiment af terrassebrædder og facadebeklædninger. Med værktøjet kan man gå på opdagelse i træets visuelle potentialer, udfolde disse på huse i forskellige stilarter og udemiljøer samt beregne det konkrete træbehov til sit byggeprojekt med træ.

Det nye onlineværktøj ligger frit tilgængelig på Keflicos hjemmeside. Målet er at gøre træ mere tilgængeligt for alle:

- Vi skal bygge mere bæredygtigt i fremtiden, og det fordrer, at vi blandt andet øger forbruget af biobaserede byggematerialer som eksempelvis træ. Som trævirksomhed ved vi dog godt, at det nogle gange kan være svært at navigere i træets store og forunderlige verden.

- I Keflico ønsker vi at gøre træ mere tilgængeligt for alle, og til det formål skaber digitalisering nogle helt nye muligheder. Derfor lancerede vi tidligere på året også en ny digital platform, hvor vi online har givet adgang til vores sortiment af træbaserede produkter, og nu tager vi endnu et skridt i den digitale retning med vores nye onlineværktøj til visualisering af vores terrasse- og facadesortiment, lyder det fra kommerciel direktør hos Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen.

Onlineværktøjet er koblet op på Keflicos digitale platform, hvor man i forvejen kan gå på opdagelse i virksomhedens sortiment af træbaserede produkter. Her kan man blandt andet se, hvad der er på lager og på vej hjem, blive klogere på virksomhedens produkter samt finde inspiration til det næste byggeprojekt. Og nu altså også muligheden for at designe og visualisere træløsninger.

- Med vores nye onlineværktøj kan professionelle såsom håndværkere, designere, arkitekter eller medarbejderne i landets byggemarkeder og tømmerhandler hjælpe deres kunder med at visualisere deres projekt og ikke mindst finde den helt rigtige træløsning. Og er man en del at det private gør det selv-folk, er der ligeledes hjælp at hente.

- Udover at designe løsninger i træ kan værktøjet også hjælpe med at beregne det konkrete træbehov, og da løsningen er koblet op på vores digitale platform, kan man også finde informationer om produkterne samt den nærmeste tømmerhandel, der forhandler vores produkter, forklarer Camilla Hyldgaard Thomsen.

Interessen for træ vokser
Alt tyder på, at det bliver nødvendigt at gøre træ og træmaterialer mere tilgængelige. Ifølge en opgørelse af foreningen Træ i Byggeriet steg brugen af træ i byggeriet nemlig med 20 % mellem 2020 og 2021. Udviklingen mærkes også ude i landets tømmerhandler.

En undersøgelse fra tømmerhandelskæden Stark viser, at knap halvdelen af de private kunder søger viden om bæredygtige materialer hos byggemarkederne, mens hver fjerde spørger en håndværker til råds. Og det stigende forbrug og behov for rådgivning indenfor træ og træbaserede produkter mærker man også hos Keflico, fortæller Camilla Hyldgaard Thomsen:

- Træ kan noget, som intet andet byggemateriale kan. Udover de indlysende klimamæssige fordele er træ også et materiale, der appellerer visuelt, komplimenterer andre byggematerialer godt, og så er det nemt at bygge med. Det er alle vigtige egenskaber i fremtidens byggeri. Vi tror derfor på, at vores nye onlineværktøj kan være med til at belyse disse egenskaber – og hjælpe alle, der skal bygge eller designe med træ til at træffe mere kvalificerede materialevalg.

Onlineværktøjet ligger til fri afbenyttelse her.

-dc

Læs mere om Træ

30/8 2023