Aktuelle nyheder - Træ

Ny håndbog om lamineret finertømmer- LVL er et af kernematerialerne til bærende trækonstruktioner. Indtil nu har der imidlertid ikke været nogen fælles teknisk vejledning om anvendelsen af LVL. Men denne håndbog udfylder dette tomrum.

Ny håndbog om lamineret finertømmer

Ny europæisk LVL-håndbog er den første omfattende oversigt over produkternes egenskaber og slutanvendelser. Håndbogen udgør dermed en omfattende kilde til oplysninger for designere, ingeniører og bygherrer

Del artiklen på

Samfund - Litteratur

Den limede finerstruktur i lamineret finertømmer (LVL) gør det til et effektivt byggemateriale. Produktet anvendes til bjælker, plader, stolper, paneler og elementer i forbindelse med nye bygninger, renoveringer og industrielle anvendelsesformål.

- LVL er et af kernematerialerne til bærende trækonstruktioner. Indtil nu har der imidlertid ikke været nogen fælles teknisk vejledning om anvendelsen af LVL. Men denne håndbog udfylder dette tomrum, siger CEO Matti Mikkola fra sammenslutningen af finske træforarbejdende industrier (Federation of the Finnish Woodworking Industries), som er ansvarlig for offentliggørelsen af håndbogen.

Solidt grundlag for konstruktioner
Virksomhederne Metsä Wood, Stora Enso Wood Products og Raute Oyj har bidraget fra industriens side.

- Vi ønskede at skabe et solidt grundlag for ansvarlige og bæredygtige trækonstruktioner. Håndbogen indeholder alle nødvendige fakta og gør det desuden muligt at sammenligne LVL med andre byggematerialer. Den præciserer også konstruktionen af træbaserede bygninger, siger Henrik Söderström, SVP, Supply Chain Management hos Metsä Wood, og Janne Pynnönen, Head of LVL Business Line, fra Stora Enso Wood Products.

-jhn

LVL-håndbogen blev offentliggjort den 26. september 2019 i forbindelse med konferencen Forum Wood Building Nordic i Helsinki. LVL-håndbogen er frit tilgængelig her

Læs mere om Træ

8/10 2019