Aktuelle nyheder om byggebranchen - Træ

Ny konference samlede byggebranchen om træbyggeri Der var godt gang i snakken i netværksområdet, da den første Build in Wood-konference blev afholdt i København d. 30. og 31. maj.

Ny konference samlede byggebranchen om træbyggeri

Den første afholdelse af Build in Wood fyldte Docken i Københavns Nordhavn med engagerede og vidende fagfolk fra den danske og internationale byggebranche

Del artiklen på

Fra scenen hørte deltagerne paneldebatter om de gældende vilkår, udfordringer og potentialer i at bygge med træ i Danmark. De fik også nye indsigter fra specialister i for eksempel brand, bygningsreglementer, arbejdsprocessen på byggepladsen, bæredygtighed samt træets holdbarhed i forhold til fugt og råd.

Build in Wood bød også på oplæg om konkrete træbyggerier fra både Norden, det øvrige Europa og Japan. Verdens pt. højeste træbyggeri, Mjøstårnet i Norge, blev præsenteret af Øystein Elgsaas fra Voll Arkitekter.

- Jeg deltog for et par år siden selv på en lignende konference i Oslo, hvor jeg hørte om træhøjhuset Treet i Bergen. Der hørte jeg oplæg fra de ingeniører, vi nu samarbejder med på Mjøstårnet, og jeg havde stor gavn af det seminar, da vi selv skulle i gang med vores projekt. Og nu tænker jeg, at jeg ved at fortælle om vores erfaringer på denne konference kan være med til at bringe træbyggeriet videre, fortæller Øystein Elgsaas.

Vidt forskellige træbyggerier
Også Lone Wiggers fra C.F. Møller, Richard Woschitz fra østrigske Woschitz Group, Kirsten Haggart fra Waugh Thistleton Architects og Hajime Aoyagi fra Nikken Sekkei i Japan fortalte om deres cases.

Alle træbyggerier men af vidt forskellig karakter og omfang, og nogle tættere på at blive realiserede end andre. Nikken Sekkei arbejdede med den længste tidshorisont. Deres højhusbyggeri, W350, skal efter planen stå færdigt i Tokyo i 2041.

I pauserne og under den programlagte netværksreception flokkedes deltagerne i udstillingen og ved cafébordene, hvor der var aktivitet og summen af snak lige frem til årets konference lukkede og slukkede.

Næste Build in Wood bliver afholdt d. 22. og 23. maj 2019.

-los

Læs mere om Træ

6/6 2018