Aktuelle nyheder - Træ

Planter 33.500 træer i ny skov på MorsLars Langkjær (tv), adm.dir. hos DFI-Geisler, og Meiner Nørgaard (DF), formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune, mødtes forleden ved Skarregaard, hvor skoven skal plantes næste forår.

Planter 33.500 træer i ny skov på Mors

I 2022 venter Bordpladeproducenten DFI-Geisler at plante i omegnen af 33.500 nye træer i det, der skal blive en ny skov på Mors.

Del artiklen på

Bordpladeproducenten DFI-Geisler har et mål om at plante et træ, for hver bordplade man sælger i massivtræ, og samtidig har man stor fokus på at bidrage aktivt til livet i lokalområdet. Derfor er ideen opstået om at plante en firmaskov på Mors.

- Vi har som virksomhed et ansvar for at tilføre ressourcer til naturen, når vi samtidig dagligt bruger naturen i vores produkter. Derfor kom ideen om at etablere en ny skov her på Mors, og vi er glade for, at Morsø Kommune så aktivt har deltaget i udviklingen af projektet. Vi ser frem til første spadestik til foråret i det allerede smukke område omkring Skarregaard, fortæller Lars Langkjær, adm.dir. hos DFI-Geisler.

Området ved Skarregaard er udvalgt til det sted, hvor skoven med de ca. 33.500 nye træer skal etableres, og beplantningen vil finde sted i foråret 2022.

Samarbejdet falder også i god jord hos Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

- Vi sætter stor pris på samarbejdet med DFI-Geisler i området ved Skarregaard. Det understøtter vores ønsker om at sætte naturen i centrum og netop udvikle på den del i stedet for på museumsdriften, fortæller Meiner Nørgaard (DF), formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Lokalt mødested i naturskønne omgivelser
DFI-Geisler har gennem de seneste 10 år arbejdet intenst på at mindske klimaaftrykket og er i dag 100 % transparente i forhold til miljøpåvirkningen af de forskellige produkttypers CO2-aftryk. Det betyder, at kunderne præcis ved, hvilken bordplade der er mest klimavenlig og hvorfor.

- Den nye skov er et synligt eksempel på et af de mange initiativer, vi de seneste år har taget for at mindske klimaaftrykket. De fleste andre tiltag er optimering af maskiner, grøn el, sortering af fraskær og restprodukter med mulighed for recirkulering osv., men med skoven vil man foruden den ekstra biodiversitet på Mors også være med til at skabe et nyt aktivt samlingssted i naturen omkring Skarregaard til glæde for både børn og voksne. Vi har adresse på Mors og ønsker at bidrage til den fantastiske udvikling, øen er i gang med og her i form af endnu mere natur, hvor vi både kan kombinere sociale og miljømæssige hensyn, forklarer Ane Vilsgaard Djernis, bæredygtighedsansvarlig hos DFI-Geisler.

Træerne, som skal plantes, vil blive nøje udvalgt af Morsø Kommunes eksperter på området, så der kommer den helt rigtige sammensætning, der passer til området. Der er tale om løvskov, hvor de primære træer vil være eg og bøg.

-dc

Læs mere om Træ

2/11 2021