Aktuelle nyheder om byggebranchen - Træ

Spektakulær villa er beklædt med Kebony-træArkitekterne har valgt at bruge træ fra Kebony til at beklæde ejendommen, som består af tre blokke, der er opført omkring en central gårdhave.

Spektakulær villa er beklædt med Kebony-træ

Træ fra Kebony er valgt til at beklæde et unikt hjem i Hampshire, som er designet til at følge solen fra solopgang til solnedgang

Del artiklen på

En nybygget villa tegnet af arkitekterne AR Design Studio og beliggende i Hampshire nær floden Hamble tilbyder unikke oplevelser.

Villaen har meget passende fået navnet The Elements, fordi den på bedste vis udnytter solen og det omkringliggende miljø. Husets tre blokke er nemlig designet til at følge solen, fra den står op, til den går ned.

Poolen, spillelokalet, træningsrummet og tennisbanen nyder godt af morgensolen, mens gården bliver badet i sollys om eftermiddagen. I løbet af dagen bevæger sollyset sig fra køkkenet over stuen til terrassen, hvor husejerne kan slutte dagen med udendørs afslapning og grill.

I villaens facade er der indsat stålrammer, som rummer store glaspartier designet til at skabe en direkte udsigt over haven. Beklædningen kombinerer mursten og træ fra Kebony, hvilket skaber et naturligt look i harmoni med villaens omgivelser. Over tid udvikler Kebony-træet en naturlig sølvgrå patina.


Samme egenskaber som tropisk hårdttræ
Den patentere Kebony-teknologi er en norsk udviklet miljøvenlig proces, der modificerer bæredygtigt nåletræ gennem opvarmning af træet med en biobaseret væske. Ved polymerisering af træets cellevægge får nåletræet de samme egenskaber som tropisk hårdttræ, såsom holdbarhed, hårdhed og dimensionsstabilitet, uden at man bliver nødt til at fælde de tropiske regnskove.

Andy Rasmus, direktør i AR Design Studio forklarer, hvorfor Kebony er valgt:

- Brugen af Kebony-træ skaber en harmonisk sammenhæng mellem villaen og dens omgivelser. Vi har været glade for at kunne bruge materialet i dette projekt og ser frem til at arbejde sammen med Kebony i fremtiden.


Mona Gøtske, Country Manager for Kebony i Danmark tilføjer:

- Kebony-træet har vist sig at være det perfekte materiale til dette projekt, grundet dets unikke funktionelle, æstetiske og miljøvenlige kvaliteter. Træets naturlige finish gør, at villaen falder ind i sine omgivelser på smukkeste vis. Vi glæder os til at følge med i, hvordan den sølvgrå patina yderligere forbedrer villaens æstetik.

-los


Læs mere om Træ

30/4 2018