Aktuelle nyheder - Træ

Stor opbakning til trækonferencen Build in WoodDet er tredje gang, Build in Wood bliver afholdt. Denne gang er det også muligt at deltage digitalt. Her et billede fra konferencen i 2019.

Stor opbakning til trækonferencen Build in Wood

Den årlige trækonference Build in Wood, der finder sted for tredje gang den 25.-26. august i Docken i København, melder om højt deltagerantal på trods af coronavirus

Del artiklen på

Bæredygtighed

Build in Wood skulle oprindeligt have været afholdt i maj, men den blev udskudt på grund af corona. Arrangørerne bag mærker lige nu en stor opbakning til konferencen, der nærmer sig 300 tilmeldte.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan afholde konferencen her i august og at så mange fra branchen støtter op. Vi er faktisk en smule overrasket over det høje deltagerantal og så alligevel ikke. Den store opbakning bekræfter os i den stigende interesse for træbyggeri og viser, hvor vigtigt det er, at vi samles og sammen finder løsningerne, der kan sætte skub i træbyggeriet, lyder det fra Sarah Elhauge, arrangør af Build in Wood.

På grund af de nuværende restriktioner vil konferencen foregå lidt anderledes end normalt. Der vil blandt andet være afstand mellem hver deltager, håndsprit og opdeling i pauserne, fortæller arrangørerne. Men corona har også skabt nye muligheder for konferencen, der har åbnet op for digital deltagelse til dem, der ikke har mulighed for at møde op i Docken.

- Der er mange, der gerne vil ud og netværke nu, kan vi mærke, men mange har også
købt billet til den digitale udgave, og vi er glade for, vi kan tilbyde begge dele. Det skal være trygt at deltage på Build in Wood, og sammen med Docken har vi taget alle de nødvendige forholdsregler, så vi følger anbefalingerne fra myndighederne og sørger for sikre forhold, lyder det fra Sarah Elhauge.

Artiklen fortsætter under billedet...
Vejlandskvarteret, der bliver Københavns første bydel i træ, er også på trækonferencens program.

Træbyggeri og -projekter på agendaen
Den stigende interesse for træbyggeri ses også i de mange nye projekter, der skyder op. For eksempel det nye Vejlandskvarter, der skal være Københavns første bydel i træ og som netop har vundet den anerkendte internationale Architizer A + Awards 2020, som Signe Kongebro, der er partner i Henning Larsen Architects, giver en præsentation af på scenen i Docken.

Programmet til Build in Wood indeholder også en præsentation af Danmarks første parkeringshus i træ, The Cradle, der er en hybrid trækonstruktionsbygning i Düsseldorf efter cradle-to-cradle-principperne og læringsprojektet TR3, et 70 meter højt hus af affaldstræ og genbrugsbeton.

Fordelene ved træbyggeri er også kommet på agendaen hos kommunerne. Københavns stadsarkitekt Camilla van Deurs og Aarhus’ stadsarkitekt Stephen Willacy åbner trækonferencen for at tale om, hvordan kommunerne kan bidrage til at fremme byggeri i træ.

- I Aarhus har vi de senere år bygget nogle visionære træboliger, og vi vil gerne fortsætte det arbejde i de forskellige sektorer. Der er mange innovative etagebygninger i træ undervejs, der tvinger os til at tænke på nye måder, hvilket jeg tror er sundt. Vi ved, at byggebranchen udleder meget CO2, så ønsket om at bygge i træ passer godt sammen med Aarhus’ ambitiøse plan om at blive CO2-neutral i 2030, fortæller Stephen Willacy.

Se programmet her.

-los
Læs mere om Træ

12/8 2020