left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Træ

Unikt snedkerhåndværk i skarp konkurrenceEt foto af en bueformet gesimliste sikrede Morten Bandelow Winther førstepladsen i fotokonkurrencen #snedkermade. Foto: Morten Bandelow Winther, Winther A/S Snedker- og Tømrermestre

Unikt snedkerhåndværk i skarp konkurrence

En fotokonkurrence i Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri viser, at danskerne er vilde med snedkerhåndværk. Mere end 400 fotos dystede i konkurrencen #snedkermade på Instagram

Del artiklen på

426 fotos er indsendt til konkurrencen med alt fra snedkerlavet boliginteriør, døre, vinduer og køkkener til en kæmpe Lego-mand i træ.

- Det har været overvældende at få så mange fotos, og det var utrolig svært at finde vinderne. Vi har vægtet flot snedkerhåndværk og processen bag håndværket, som er med til at gøre snedkerarbejdet unikt, siger chef i Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Frederik Waitz Søborg, der var med i dommerpanelet.

De tre vinderfotos viser træ og snedkerhåndværk i mange udtryksformer. Lige fra savsmuld og ubehandlet træ til det færdige produkt.

Vinder viser kompliceret snedkerhåndværk
Et enigt dommerpanel har udnævnt Morten Bandelow Winther som vinder af fotokonkurrencen. Morten Bandelow Winther har zoomet ind på den fineste buede gesimsliste, der skal pynte på en massiv egetræsdør. Et flot foto der viser, hvor kompliceret snedkerhåndværk er.

- Godt snedkerarbejde er kendetegnet ved, at man mestrer præcision, nøjagtighed og finish i håndværket. Og det gør Morten Bandelow Winther i den grad, siger formand for Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Mads Raaschou, der også var med i dommerpanelet.

Læs mere under billedet...
Kristian Frandsens foto ’A blast from the past’ fik en andenplads for at vise et flot veludført snedkerhåndværk og -møbel. Foto: Kristian Frandsen, Snedkersind

Små finesser vinder andenpladsen
Andenpladsen gik til Kristian Frandsens fotoet ’A blast from the past’. Her var det veludførte detaljer på et yderst flot snedkermøbel, der imponerede dommerne.

- Fotoet er taget i en flot vinkel og viser, at snedkerfaget giver mulighed for at arbejde med de helt små finesser, siger Frederik Waitz Søborg.

Poul Madsens foto ’Little project for a kitchen’ fik en tredjeplads for at vise den komplekse proces, der ligger bag snedkerarbejdet – i dette tilfældet arbejdet med en rektangulær lampe med indbyggede, nedsunkne spots. Fotoets samspil mellem værktøj og materialer faldt lige i dommernes smag.

Vinderen får overrakt en CH23-stol i olieret eg med papirflet af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn. Andenpladsen modtager et Lyon sofabord, mens tredjepladsen får en serveringsbakke i træ.

Udover præmierne får vinderne vist deres foto på Snedkersektionen og DI Dansk Byggeris kanaler, hvor alle kan få et glimt af førsteklasses snedkerarbejde.

Dommerpanelet bestod af:
Formand for Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Mads Raaschou
Chef for Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Freder Waitz Søborg
Arkitekt Morten Hedegaard
Fotograf Ricky John Molloy

-los

Poul Madsen fik en tredjeplads for at vise den komplekse snedkerproces, der ligger bag arbejdet med en ny køkkenlampe. Foto: Poul Madsen, Poul M Bespoke.
Læs mere om Træ

15/7 2021