Aktuelle nyheder - Træ

Vil have indflydelse på udbud og efterspørgsel af tropisk træGennem medlemskab af FSC International opnår Keflico medindflydelse og tager et globalt ansvar for både de danske og internationale trævare- og byggebrancher.

Vil have indflydelse på udbud og efterspørgsel af tropisk træ

Keflico har meldt sig ind i FSC International for at være med til at præge udviklingen inden for forbruget af bæredygtigt træ

Del artiklen på

Bæredygtighed

Trægrossisten Keflico har været FSC-certificeret siden 2009, medlem af FSC Danmark siden 2018, og blev i december 2019 ligeledes medlem af FSC International, der er FSC’s internationale hovedorganisation. Dét er der flere grunde til, oplyser trægrossiten:

Da FSC er en demokratisk organisation har Keflico via medlemskabet stemmeret på lige fod med alle andre virksomheder i det internationale økonomiske kammer. Desuden er det som international virksomhed, der køber og sælger på mange forskellige markeder helt naturligt for virksomheden at engagere sig i FSC International.

- Vi vil gerne ind og være med til at præge udviklingen. Dels fordi FSC er så vigtig en del af vores forretning. Men også fordi vi synes, at vi har noget at byde på med den viden og position, vi har i markedet. Konkret handler det blandt andet om, at udviklingen af efterspørgslen på især tropisk træ har så meget fart på, at vi er bekymrede for, om udbuddet kan følge med, fortæller Kasper Kopp, salgs- og indkøbschef for træ i Keflico.

Indflydelse på globale skovproblematikker
Keflico har således en global interesse i at forbedre biodiversitet og klimapåvirkning af skovdrift og transport, og håber med medlemskabet i FSC International at kunne påvirke udviklingen af mere certificeret skov i troperne:

- Vi bliver nødt til sammen med andre aktører i FSC at kigge på, hvordan vi bærer os ad med at få certificeret mere skov i troperne. Der er nogle forskellige barrierer, der varierer fra land til land. Men via kontakt med vores leverandører og andre aktører har vi noget detailviden om, hvad der skal til, uddyber Kasper Kopp og fortsætter:

- Vi oplever et blandet billede hos resten af branchen, når det kommer til miljøansvar: Der er aktører, som rykker meget målrettet på bæredygtighed, FSC og klima. Og så er der en stor del, der endnu er afventende. Vi opfordrer derfor flere til at melde sig ind i FSC International. Ikke mindst, fordi organisationen tilbyder NGO’er og virksomheder indflydelse på lige fod.

- Vi vil gerne sende et signal til flere om at søge international indflydelse. Vi har nemlig en fornemmelse af, at der er mange af vores kollegaer og kunder, som måske ikke tænker på FSC som en demokratisk organisation, der afholder en generalforsamling, hvorved man kan møde op og afgive sin stemme.”

50 % FSC-træ i løbet af 2020
Keflico deltager i forvejen aktivt i mange FSC-aktiviteter; er f.eks. partner på projektet Lesser Known Timber Species, og har også støttet opførelsen af udsigtsplatformen Kulbroen på Aarhus Sydhavn.

I løbet af 2020 vil virksomheden nå i mål med målsætningen i egen bæredygtige indkøbspolitik fra 2016, om at 50 % af alt købt og solgt træ i Keflico skal have en bæredygtig sporbar oprindelse. Næste mål er at opnå 100 % bæredygtig sporbar oprindelse af tropisk træ i 2025.

I alt er 11 danske virksomheder og organisationer medlemmer af FSC International. Ud over Keflico drejer det sig om WWF Denmark, FSC Danmark, NepCon, Dansk Naturfredningsforening, International Woodland Company, BATKartellet, Velux, Ørsted, Hofor og Nepcon Certificering.

Om FSC International
FSC International er FSC’s internationale hovedorganisation. Her kan man være medlem, præcis som man kan på nationalt niveau. Medlemskab af FSC International giver mulighed for at møde op og stemme ved den international generalforsamling, hvor verdens NGO’er og virksomheder med interesse i bæredygtig skov mødes hver 3. år for at stemme om retningen for FSC på globalt plan.

FSC’s internationale processer foregår i en tredelt kammerstruktur, hvor økonomisk kammer, socialt kammer og miljøkammer har lige meget stemmevægt. Der er desuden balance mellem nordlig og sydlig halvkugle i FSC’s stemmeprocesser.

-los

Læs mere om Træ

23/3 2020