Aktuelle nyheder - Træ

Zoomer ind på snedkerhåndværket I 2019 vandt Kasper Witte Larsen fotokonkurrencen #snedkermade med et billede af de fine detaljer på et svendestykke. Foto: Kasper Witte Larsen

Zoomer ind på snedkerhåndværket

Med Instagram-konkurrencen #snedkermade retter Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri endnu engang fotolinsen mod lækkert snedkerarbejde og snedkerfagets mange muligheder

Del artiklen på

Danskerne har under corona givet hjemmet og indretningen endnu mere opmærksomhed. Det kan medlemmerne i DI Dansk Byggeris Snedkersektion mærke. Kvalitetshåndværket er efterspurgt, og snedkerne har travlt. Køkkenet, trappen, vinduerne og spisebordsstolene er hos mange danskere blevet udskiftet.

Med konkurrencen #snedkermade vil Snedkersektionen hylde det gode snedkerarbejde, processen og detaljerne i håndværket samt dem, som kan fange detaljerne og processen i skarpt skudte billeder. Så hvis man vil vinde, er det en god ide at indstille fotolinsen, så den zoomer ind på proces, detaljer og håndværk.

- Det er nok ikke nogen hemmelighed, at nogle af de udbetalte feriepenge er gået til at optimere danskernes boliger, og ofte med en snedker indover. Vi vil gerne i konkurrencen zoome ind på de detaljer eller den proces, som gør snedkerhåndværket unikt. Fra det ubehandlede træ til det færdige produkt, fra savsmuld til designet inventar, siger Frederik Waitz Søborg, chef i Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri.

Læs mere under billedet...
Julie Mølgaard Larsens billede ’Home’ fik en andenplads for et flot lysindfald på et simpelt snedkermøbel. Foto: Julie Mølgaard

673 fotos dystede om førstepladsen
Første gang Snedkersektionen afholdt #snedkermade på Instagram, dystede intet mindre end 673 fotos om førstepladsen. Ud af de mange billeder var det et smukt foto af detaljerne på et svendestykke, der endte med at løbe med førstepladsen.

Den store interesse for at deltage og dele snedkerhåndværket har gjort, at Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri nu starter en ny runde af #snedkermade, hvor private såvel som fagpersoner får mulighed for at dele egne fotos af snedkerhåndværkets proces og detaljer.

Alle med en forkærlighed for lækkert snedkerarbejde kan deltage i konkurrencen ved at poste et eller flere fotos med #snedkermade på Instagram. Dommerpanelet udpeger en første-, anden- og tredjeplads, der alle vinder smukt udført snedkerhåndværk til hjemmet.

Sådan deltager du i konkurrencen:
Tag et lækkert billede af snedkerhåndværkets detaljer eller proces
Upload billedet på Instagram
Hashtag billedet med #snedkermade

Konkurrencen skydes i gang tirsdag den 13. april 2021 og løber frem til tirsdag den 11. maj 2021. Du kan læse mere om den og betingelserne for at deltage her.

Anette Byberg fik en tredjeplads for at eksperimentere med både arkitektur, håndværk og et flot fotografisk udtryk. Foto: Anette Byberg

-los

Læs mere om Træ

13/4 2021