left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

13 mm brandgodkendte profiler giver nye mulighederBåde Sjöbod- og Tindra-profilerne (billedet) er produceret af tætvoksende fyrretræ fra det midtsvenske bælte.

13 mm brandgodkendte profiler giver nye muligheder

Moelven har opnået klassificering og brandprøvning af 13 mm indvendige paneler. Det er et paradigmeskift, at man godt kan bruge 13 mm, selvom der stilles krav til 15 mm

Del artiklen på

Af Louise S. Strøbech

Moelven har fået brandgodkendt 13 mm profilbrædder til indvendige vægge og lofter, og selvom det ikke er nyt på koncernens markeder i Sverige og Norge, kalder Moelvens markedschef René Dybdahl-Eriksen de nye produkter for ’nye og revolutionerende’ på det danske marked.

- Det er en lille smule banebrydende, for vi er de eneste i Danmark, der har opnået klassificering og brandprøvning af 13 mm paneler. Men det er også lidt et paradigmeskift, fordi der stilles krav til 15 mm, men man kan altså også godt bruge 13 mm. Kravene til montage er de samme, så længe profilerne er brandgodkendte, siger han.

Da Moelven i forvejen producerer 13 mm profilbrædder til de øvrige nordiske markeder, giver DBI’s brandgodkendelse til brug i Danmark flere muligheder for danske håndværkere eller private, der skal bygge eller renovere.

- Vi får jo en større palette til det danske marked, da vi allerede har forskellige typer, farver og former i vores sortiment. Hvis vi tager klimahatten på, har de nye profiler også den fordel, at vi kan transportere ca. 15 % flere 13 mm profiler i forhold til 15 mm på den samme lastbil, ligesom vi selvfølgelig bruger mindre træ fra skovene til det samme indvendige projekt. For forhandlerne vil det også være en gevinst, at 13 mm-profilerne er 10-12 % billigere end de traditionelle 15 mm-profiler, siger René Dybdahl-Eriksen.

Fire farver
Traditionelt har 15 mm profilerne ligget i nuancerne hvidvoks og hvidmalet i standardsortimentet i Danmark, men det ændrer sig med de nytilkomne 13 mm profiler. Moelven præsenterer i første omgang de fire farver Sne, Sten, Lava og Kakao i serien Sjöbod, der kommer med en mat, børstet overflade, mens profilbrædderne Tindra har en glansfuld, børstet og bronzefarvet overflade. Begge har de et smalt spor på 2 mm.

Tilsammen udgør Sjöbod og Tindra serien Effekt, der altså nu opfylder brandkravene for K1 10 D-s2, d2.

Læs mere om Vægge & lofter

13/9 2019
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger