Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Nye lette mursten til massive indervægge Skamo Innerwall mursten af moler er et naturmateriale

Nye lette mursten til massive indervægge

Mursten fremstillet af moler vejer mindre end traditionelle mursten. Det giver store fordele for håndværkerne

Del artiklen på

Overalt på landets byggepladser arbejder man målrettet på at forbedre arbejdsmiljøet for håndværkerne ved at reducere antallet af tunge løft. Et nyt murstenssystem til indervægge fra Skamol, kaldet Skamo InnerWall, kan gøre håndteringen af mursten lettere til gavn for både arbejdsmiljø og økonomi.

Martin Lægdsmand fra Aarhus Murer og Tømrerforretning, finder det nye produkt interessant.

- I dag må håndværkerne ikke lave tunge løft, og derfor er det en stor fordel, at mursten af moler ikke vejer nær så meget som traditionelle mursten. Det gør arbejdsgangen lettere, når mursten kan lægges og gribes med én hånd, og samtidig er de lige så stærke som de almindelige mursten.

- Markedet har manglet et produkt som dette. Materialet har en positiv indflydelse på indeklimaet og medvirker til at reducere energiforbruget og vores kunder efterspørger i stigende grad massive og lyddæmpende indervægge.

Krympefri mursten
Mursten af moler er keramisk brændt ved høj temperatur og er derfor krympefri, hvilket hindrer revnedannelser. Derudover kan opmuring klares hurtigere, fordi den anvendte mørtel tørrer straks, således at væggen kan pudses eller vandskures med det samme.

Lavere energiforbrug
- Der giver energibesparelser at bruge mursten af moler. Det ses især ved opmuring af vindueshuller, hvor der er en forskel i forhold til anvendelsen af traditionelle mursten, fastslår Henrik Monefelt Tommerup, seniorkonsulent i Rambøll.

Henrik Monefelt Tommerup har stået i spidsen for et projekt, der har undersøgt besparelsen ved at bruge moler i forhold til traditionelle mursten.

- Selvom moler er lidt dyrere end traditionelle mursten, opvejer fordelene prisen. Udover at være en bæredygtig løsning, er moler også nemmere at håndtere for mureren. Det betyder, at den praktiske udførelse kan gøres billigere.

Holdbart isolerende naturmateriale
Moler er et naturmateriale med isolerende og fugtregulerende egenskaber. Stenene kan holde i hundrede år uden nævneværdigt vedligehold. Skamo InnerWall distribueres til det professionelle marked gennem landsdækkende tømrerhandlere.

- eca

 

Læs mere om Vægge & lofter

21/9 2017
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK