scroll
Airtox har taget det næste skridtAirtox Black Edit FM11B er en limited edition, og der kommer næppe flere end 40.000 eksemplarer på markedet.

Airtox har taget det næste skridt

Airtox smed i starten af året en ny sko på markedet, som har alle de egenskaber, som mærkets andre bestsellere – og så er den opgraderet på designet

Af Daniel Christensen

En sikkerhedssko skal en ting før alt andet. Værne om fødderne. Og siden 2015 har sikkerhedssko fra Airtox gjort netop det. Med nytænkning og en række af specialudviklede, komfortøgende teknologier har Airtox aldrig sigtet efter at være billigst – men efter at være bedst.

Nu er den teknologiske udvikling nået til designet. Det æstetiske udtryk. På sin hjemmeside beskriver Airtox grundmodellen FM11 som ’en Super Charged allround letvægts og meget åndbar sikkerhedssko’. FM11 er da også en af Airtox’ mest solgte modeller. Og det er en afgørende årsag til, at netop den model har fået en makeover og i øjeblikket kan købes i begrænset, helt sort udgave: Black Edit FM11B.

- Vi har taget det næste skridt. Nu handler det om coolness og image. Det er en sko, der koster lidt mere end sædvanligvis. Det lægger vi ikke skjul på. Det er for dem, der gerne vil vise sin identitet igennem sine sko, siger administrerende direktør i Airtox, Henrik Wiingaard-Madsen, og tilføjer:

- Det er ikke, fordi modellen har en masse teknisk nyskabelse. I bund og grund er det en eksisterende model, som vi har lavet en begrænset udgave af med et andet udseende. En sort udgave. Og det er nærmest så godt, som det overhovedet kan blive på komfortsiden. Det er nemlig svært at optimere yderligere på noget, som i forvejen er så godt. Både pasformen og især den her walking comfort, der er på skoene, er helt fantastisk.

Limited Edition
Modellen kom på markedet ved årets begyndelse i et begrænset parti på 20.000 par sko, og skoene har siden vist sig at være mere eftertragtet end forventet.

- Det var lidt et eksperiment for os med sådan en limited edition. Og det er gået over al forventning. Først producerede vi 20.000 par. Og nu har vi lige sat 20.000 yderligere i produktion for at følge med efterspørgslen. På nuværende tidspunkt er det dog ikke planen, at der kommer flere end de i alt 40.000 par. Så skal der ske noget helt ekstraordinært. For ellers kan man dårligt kalde det for ’limited edition’, som der også står på skoen, siger Henrik Wiingaard-Madsen.

Til de detaljeorienterede kan det oplyses, at skoen har de allernyeste versioner af de teknologier, som den oprindelige sko også benytter, bl.a.:

- Styrosoft 3.0: En ekstra blød type sålmateriale, som ifølge Henrik Wiingaard-Madsen gør skoen lige så behagelig og blød som en sneaker.

- Whitelayer: Et sømværn i filt, der er mere fleksibelt, og som er udviklet med nogle stærke fibre, som gør, at det vejer under halvdelen af et typisk andet tekstilsømværn.

- Cool & Me: Et system til indlægssålen, der skal holde fødderne afkølede og tørre. Systemet regulerer temperatur og komfort. Sveddråber transporteres væk fra fødderne, fordamper og holder dem tørre.

- Power Breeze: Et system til skoens tekstil, som har en effektiv evne til at transportere luft igennem og dermed sikre større ventilation i skoene.

Uddeler t-shirts på byggerimessen
’Black Edit’ kan ses på Airtox’ stand ved årets byggerimesse.

- Vi har på det seneste sendt mange nyheder på gaden – herunder ’Black edit’ og FS55. Det er de to modeller, vi primært viser frem ved messen. Så vi kommer ikke til at præsentere yderligere nyheder på standen, selvom vi har flere nye produkter i pipeline. Som en mindre salgsgimmick har vi nogle Airtox T-shirts, som vi uddeler, siger Henrik Wiingaard-Madsen.

Han er på messen for at give kunder og nysgerrige mulighed for at komme forbi og diskutere personlige behov.

- Vi tilstræber at lave sko, som er komfortable udover det, man forventer, og som gør, at man som bruger ikke bliver træt i krop og fødder. Derfor går vi meget gerne i dialog med brugerne om, hvad deres præferencer er indenfor komfort. Og så vil vi også gerne høre, hvad de synes, vi kan gøre bedre, og hvad der fungerer. En af Airtox' vigtigste missioner er at lave sko, som gør, at man som håndværker holder længere. Det er en meget vigtig ting for os, Og det er det, vi går i dialog med folk om på messen. Vi elsker, når vores gode kunder kommer og deler deres oplevelser, siger han.

15/3 2023
  • Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

    Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

    byggeri ›Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne sprogligt og kalde dem ved deres navn. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser
  • Har du fået stjålet dit værktøj?

    Har du fået stjålet dit værktøj?

    vaerktoej-arbejdstoej ›En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi
  • Fra på torsdag kan du købe Stihl hos Carl Ras

    Fra på torsdag kan du købe Stihl hos Carl Ras

    vaerktoej-arbejdstoej ›Carl Ras bliver pr. 1. februar forhandler for Stihl, der producerer værktøj og motordrevne maskiner. Et fælles fokus på høj kvalitet, holdbarhed, professionel rådgivning og værdier har dannet ramme for det nye partnerskab
  • Bliv testpilot på nyt arbejdstøj til kvinder

    Bliv testpilot på nyt arbejdstøj til kvinder

    vaerktoej-arbejdstoej ›Blåkläder søger kvindelige danske testpiloter, der skal hjælpe virksomheden med at designe fremtidens arbejdstøj
  • Ny kollektion med fokus på komfort, sikkerhed og præcision

    Ny kollektion med fokus på komfort, sikkerhed og præcision

    vaerktoej-arbejdstoej ›Festool har lanceret nyt indenfor både langhalsslibere, skruemaskiner og listesave. Bliv introduceret til hele kollektionen her
  • Carl Ras vokser sig større i Nordjylland

    Carl Ras vokser sig større i Nordjylland

    vaerktoej-arbejdstoej ›Carl Ras har opkøbt Nordjydsk Værktøjssalg i Frederikshavn. Den nordjyske værktøjsleverandør får fremover daglig ledelse under Jydsk Værktøj i Aalborg, som Carl Ras opkøbte sidste år, og bliver på sigt integreret under samme brand
  • Tag det gamle elværktøj med i byggecentret

    Tag det gamle elværktøj med i byggecentret

    vaerktoej-arbejdstoej ›Bygma og El Recycling har indgået et samarbejde, der betyder, at kunderne kan aflevere udtjent elværktøj i deres lokale Bygma-forretning. Det er et samarbejde, der både kommer miljøet og lokale foreninger til gode
  • Holder fast i det, der bare kører

    Holder fast i det, der bare kører

    vaerktoej-arbejdstoej ›Konkurrencemyndighederne har godkendt Ahlsell Danmarks køb af industrispecialisten KJV, en investering som skal styrke positionen på industrimarkedet