Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Arbejdstøjsfabrik får grønt stempel Både Blåkläder, miljøet og forbrugerne vinder på, at producenten får sit arbejdstøj produceret i en fabrik med det bæredygtige mærkat LEED Platinum Certificering. Her fabrikken i Myanmar.

Arbejdstøjsfabrik får grønt stempel

I Myanmar har en af de fabrikker, hvor Blåkläder producerer tøj, for nylig modtaget LEED Platinum, som er det højeste niveau i LEED Green Buildings certificering

Del artiklen på

Bæredygtighed

Seks fabrikker beliggende på Sri Lanka og i Myanmar producerer beklædning til Blåkläder. I Myanmar har en af disse fabrikker nu modtaget den højeste karakter, når det kommer til miljømæssigt bæredygtigt design, LEED Platinum-certificering, som er det højeste niveau i LEED Green Buildings-programmet.

Kort fortalt, har fabrikken modtaget så ’grønt’ et stempel som muligt.

LEED Green Building Rating System er et af de mest internationalt anerkendte vurderingssystemer for miljømæssigt bæredygtig design, så at Blåkläders produktion i Myanmar har fået topkarakterer herfra, betyder en masse for det igangværende og fortsatte arbejde med bæredygtighed i virksomheden.

- Vi er omhyggelige med at indeklimaet er kontrolleret, og at der er god ventilation på fabrikkerne. Personalet gennemgår også uddannelser for at lære at spare på vores fælles ressourcer, såsom vand og energi, men får også information om fordelene ved at vælge kollektive transportmidler til og fra arbejde. Vi arbejder også aktivt for at øge andelen af medarbejdere, der cykler til og fra arbejde. Alle vores tiltag implementeres for at Blåkläder skal være bæredygtige både nu og i fremtiden, lyder det fra Blåkläder, der udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sko til håndværkere på et internationalt marked via forhandlere. Hovedkontor og produktudvikling er placeret i Svenljunga i Sverige.

Fra konstruktion til udførelse
LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) Green Building Certification System er et certificeringsprogram, som er udviklet af U.S. Green Building Council. Certificeringen tegner retningslinjerne for miljømæssige bæredygtige konstruktioner, uanset hvilken type bygning det drejer sig om.

Det omfatter hele processen fra konstruktion til udførelse, og inkluderer blandt andet energieffektivitet, vandforbrug, kuldioxidemissioner og tager hensyn til det aktuelle nærmiljø, følsom natur, vandmangel og tilgængelige energikilder.

LEED integreres i hele byggeprocessen og valideres ud fra syv kategorier:
- Bæredygtige grunde (SS)
- Vandeffektivitet (WE)
- Energi og atmosfære (EA)
- Materialer og resurser (MR)
- Kvaliteten af indemiljøet (IEQ)
- Innovativt design (ID)
- Regional prioritering (RP)

De fem første kategorier er en miljørettet kravspecifikation og det sjette krav - Innovativt design - vedrører supplerende design og konstruktion, hvad angår bæredygtighed. Det sidste kriterieparameter - Regional prioritering - er en gradering baseret på geografisk placering.

At opføre bygninger i overensstemmelse med LEED indebærer ikke automatisk merudgifter, hvilket er en hyppig misforståelse, men vil også indebære lavere driftsomkostninger for den færdige bygning.

-los

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

1/7 2020