Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Bliv alarmeret hvis du mangler et værktøj - Vores nye løsning kommer til at hjælpe kunder i alle brancher med at opnå stor effektivitet, siger administrerende direktør i Abax, Morten Strand.

Bliv alarmeret hvis du mangler et værktøj

I en travl hverdag med mange opgaver er glemt værktøj noget, mange håndværkere har prøvet. Det giver forsinkelser og spildture og kan i sidste ende ses på bundlinjen hos aktører i bygge- og anlægsbranchen. Det vil en helt ny teknologi gøre op med

Del artiklen på

I bygge- og anlægsbranchens bestræbelser på at opnå økonomiske besparelser og bidrage til et mere bæredygtigt byggeri og den grønne omstilling er effektivisering et nøglebegreb.

Derfor har teknologivirksomheden Abax netop lanceret en service, som giver realtidskontrol over beholdning af værktøj og udstyr på tværs af flåden af køretøjer.

– Vi stræber altid efter at gøre hverdagen nemmere for vores kunder med løsninger, der hjælper med at administrere den mobile del af virksomheden – det kalder vi Smart Mobility. Vores nye løsning, som er den første af sin art på markedet, kommer til at hjælpe kunder i alle brancher med at opnå stor effektivitet, siger administrerende direktør i Abax, Morten Strand, om den nye løsning, Abax Smart Inventory.

Stort kundebehov imødekommes
Abax Smart Inventory adviserer inden for få minutter både chauffør og flådeleder i tilfælde af, at et køretøj senest 10 minutter efter afgang mangler et bestemt stykke værktøj. Den hurtige reaktionstid giver den enkelte virksomhed økonomiske besparelser, da tabte arbejdstimer minimeres, ligesom klimabelastningen reduceres ved færre spildture.

– Vi har udviklet Abax Smart Inventory for at imødekomme et behov, som mange har efterspurgt i flere år. Vi ved, at der ofte spildes både tid og penge, fordi køretøjer ikke er korrekt udstyret, eller fordi værktøj glemmes ude på opgaven. Tracking er i sig selv nyttigt for at identificere, hvor værktøj, maskiner og biler er, og med løsningen tager vi det skridtet videre.

- Ved at sende beskeder, når et værktøj bliver glemt eller tabt, giver det flåde- og virksomhedsejere en ekstra tryghed ved, at chaufførerne har de nødvendige værktøjer til enhver tid, siger Senior Product Owner, Stig Fossum.

Sådan fungerer Abax Smart Inventory

Man skal montere Abax-trackingenheden på de værktøjer, man ønsker at spore, og montere en hovedtracker i de køretøjer, man ønsker at tilføje en inventarliste til. Et dashboard bruges til at oprette en liste over fuldt inventar af værktøj og udstyr, og man kan tildele op til 20 værktøjer eller udstyrsdele fra lageret til et bestemt køretøj. Man kan tildele et værktøj til et andet køretøj eller fjerne det når som helst.

Hvis et køretøj forlader et område i ti minutter uden en af de tildelte genstande, vil man få en besked. Man kan registrere to forskellige telefonnumre og op til ti forskellige e-mailadresser. Man kan modtage så mange beskeder som muligt. Beskederne gør det muligt hurtigt at returnere og hente det glemte. Alternativt kan genstanden tildeles et andet køretøj. Med løsningen er køretøjerne altid fuldt udstyrede, og intet værktøj eller udstyr bliver glemt ved en fejltagelse.

For at anvende løsningen, skal der indledningsvis oprettes en inventarliste og tildeles individuelle værktøjer eller udstyr til et bestemt køretøj.

-dc

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

22/9 2023