Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Bordrundsav uden risiko for at miste fingreneDer var stor interesse for Festool nye bordrundsav med SawStop-teknolgi ved demonstrationen til årets Carl Ras-messe i Brøndby Hallen.

Bordrundsav uden risiko for at miste fingrene

På årets Carl Ras' håndværkermessen i Brøndby Hallen demonstrerer Festool deres nye teknologi, SawStop, der forhindrer beskadigelse af fingre eller andre legemsdele ved kontakt med savens klinge

Del artiklen på

Af Kenneth Jørgensen

Festools nye SawStop-teknologi i deres bordrundsav TKS 80 beskytter brugeren mod alvorlige arbejdsulykker. Teknologiens centrale del er en patron, der driver en aluminiumsblok ind i savklingen ved hjælp af en fjeder, hvis den kommer i kontakt med menneskelig hud. Savklingen stopper på mindre end fem millisekunder og forsvinder ud af fareområdet og ind i maskinbordet. På den måde forhindres alvorlige skæreskader. Når savklingen registrerer kontakt med menneskelig hud, går alt lynhurtigt: Et knald og alt står stille. Ved hjælp af et display kan man hurtigt se bordrundsavens aktuelle driftstilstand: Lyser en grøn LED, er SawStop-teknologien klar til brug.

SawStop-teknologien kan afbrydes, hvis man ønsker det. Og hvis aluminiumsblokken er blevet udløst, udskiftes savklingen og patronen, og saven er hurtigt klar til brug igen: Åbn afskærmningen, løsn savklingen og patronen og udskift dem. Derefter kontrollerer systemet, om alt er monteret korrekt. Så snart lampen lyser konstant grøn, kan man fortsætte.

- Den nye bordrundsav TKS 80 forener SawStop-teknologien med den populære Festool savekvalitet og løfter sundhedstemaet op på et plan, som vi hidtil ikke har set i Europa. I udviklingen af bordrundsaven er intet blevet overladt til tilfældighederne. Saven er bl.a. udstyret med en intelligent elektronisk løsning, der konstant overvåger systemets driftstilstand og hermed sikrer, at teknologien fungerer korrekt, fortæller produktchef for den nye bordrundsav hos Festool, Tobias Beisbarth.

Bordrundsaven TKS 80 med SawStop-teknologi.

Festool forventer at sende teknologien på markedet i sommeren 2020. Men kan du ikke vente så længe med at se SawStop'en i aktion, demonstreres den i dag torsdag og i morgen fredag på Festools stand på Carl Ras-messen i Brøndby Hallen - begge dage kl. 14.00.

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

26/9 2019