Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Deleplatform får signifikant nyt medlemMarket manager i Bosch Danmark, Jan Lindbjerg (t.v.), har indgået en samarbejdsaftale om materieludlejning med Steffen Meyer, adm. direktør i NetHire. Foto: Christian Birch

Deleplatform får signifikant nyt medlem

Bosch Danmark indgår ny samarbejdsaftale med NetHire om udlejning af værktøj og udstyr. Den nye aftale skal sikre en mere grøn og bæredygtig udnyttelse i bygge- og installationsbranchen

Del artiklen på

Deleøkonomi - Klima - Miljø - Bæredygtighed

NetHires løsning, som Bosch nu tiltræder, er en datadrevet IT-platform, der forbinder håndværkere med værktøj i et landsdækkende netværk af værktøjsforvaltere og transportører. IT-løsningen kan koble flere udlejere på den samme platform, som udstiller alt det materiel, det er muligt at leje. Det betyder, at det enkelte værktøj lejes ud meget oftere, og man undgår, at alle har det samme værktøj gemt og glemt på lageret.

Administrerende direktør i NetHire, Steffen Meyer, kalder den nye aftale med Bosch for signifikant. Det kommende samarbejde sætter en tyk streg under de ambitioner, som NetHire har med den deleøkonomiske platform; at den skal bidrage til en bedre udnyttelse af værktøj og materiel og dermed også skabe en platform for bedre resurseudnyttelse i bygge- og installationsbranchen.

- Det er en fantastisk nyhed, at vi har landet en aftale med så stærk en samarbejdspartner, som Bosch. Ikke alene er den en blåstempling af vores deleøkonomiske platform, men det er også med til at udbygge vores netværk af materiel-ejere. Vi kommer til at stå endnu stærkere med Bosch i vores ringhjørne, og dermed kan vi servicere vores kunder med et endnu bredere udvalg af professionelt og kvalitetssikkert værktøj, forklarer Steffen Meyer om aftalen.

Balance mellem produktion og en grøn profil
Aftalen indebærer, at Bosch stiller værktøj og udstyr til rådighed på NetHires deleøkonomiske platform, der i dag har +25.000 slutbrugere og godt 100 udlejningslokationer. Market manager i Bosch, Jan Lindbjerg, ser frem til samarbejdet med NetHire, for aftalen er for Bosch et blik ud i fremtiden om deling af værktøj og udstyr.

- I Bosch er vi bevidste om en bedre udnyttelse af de materielle resurser og at skabe et mere bæredygtigt fundament i udlejningsbranchen. For vores vedkommende skal der være balance mellem produktion og en grøn profil. Derfor giver det god mening at stille vores udstyr til rådighed for udlejning i NetHire og bidrage til et mindre CO2-aftryk i fremtiden, forklarer Jan Lindbjerg.

Værdi på CSR-regnskabet
NetHire har som erklæret mål at forlænge levetiden og højne den effektive brug af det enkelte værktøj. Estimeringen er, at et gennemsnitligt stykke værktøj kan udnyttes op imod to-tre gange mere, end det bliver i dag. Efter endt brug kan man med en intelligent genbrugsindsats bruge materialerne til at lave nye værktøj eller andre forbrugsvarer. En tankegang der går hånd i hånd med Boschs CSR-strategi.

- Vi har bestemt ingen interesse i at overproducere, og vi ser helst, at vores udstyr og værktøj rent faktisk også bliver brugt. Aftalen med NetHire bliver derfor helt sikkert ikke den sidste, vi laver med afsæt i resurseoptimering, forklarer Jan Lindbjerg.

Ifølge Steffen Meyer fra NetHire er deling af værktøj kommet for at blive. Flere virksomheder har fået øjnene op for, at der er mange fordele ved at indgå i en udlejningsdelesky af værktøj og udstyr.

- Det er både sund fornuft og god forretning, at vi bruger resurserne bedre i en tid, hvor prisen på råvarer stiger, og hvor kørsel efter værktøj tæller i regnskabet for både brændstof, CO2 og produktivitet, forklarer Steffen Meyer afslutningsvis.

Kort om NetHire
- NetHire er et udlejningssystem, der håndterer alle processer i en udlejningsbutik. Lige fra oprettelse af udlejning, service-sager og transport. NetHire automatiserer det hele som en abonnementsbaseret cloud-løsning.
- NetHire garanterer at værktøjet altid er serviceret og kalibreret, når det bliver lejet ud, og alle lejeaftaler er dækket af NetHires forsikrings- og lejebetingelser.
- NetHires ambition med den deleøkonomiske platform er at minimere kundernes værktøjsindkøb med op til 50% og virksomhedernes transportomkostninger og dermed antal kørte kilometer med op til 30%. Et resultat, der går direkte ind både på bundlinjen og i det grønne klimaregnskab.

-los


Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

7/9 2020