Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Først med bæredygtige arbejdshandskerRecycle Series er for nylig kåret til Produkt Des Jahres af det anerkendte tyske fagtidsskrift, BaumarktManager.

Først med bæredygtige arbejdshandsker

SPONSORERET INDHOLD: OX-ON’s serie af bæredygtige arbejdshandsker hedder Recycle, er Oeko-Tex-certificeret, og så er op 50 % af strikket i handsken lavet af genbrugsplast

Del artiklen på

I efteråret 2020 introducerede OX-ON som de første i Danmark en serie af arbejdshandsker med et bæredygtigt islæt. Serien hedder Recycle, er Oeko-Tex-certificeret, og så er op 50 % af strikket i handsken lavet af genbrugsplast. OX-ON’s direktør Anne-Mette Mapouyat fortæller her mere om baggrunden:

- Vi er glade for at være forgangsvirksomhed med Recycle Serien. Vi er nemlig meget bevidste om, at vores branche ikke er i førertrøjen, når det gælder grøn omstilling. Med Recycle handskerne har vi lavet en produktlinje, der ikke er 100 % cirkulær, men dog et skridt i den rigtige retning. Det garn, vi benytter til den strikkede del af handsken, er lavet af genbrugsplastflasker. Ved at bruge genbrugsplast, sparer vi på ressourcerne og slipper delvist for at producere nyt.

I praksis betyder det, at der bruges mindre olie til produktionen, og dermed spares
der 51 % på CO2 udledningen ift. fremstillingen af et par almindelige arbejdshandsker. Tallene er certificeret af det amerikanske standardiseringsprogram NSF:

- Vi er meget bevidste om ikke at ’greenwashe’ vores produkter, men vi ser alligevel Recycle handskerne som et skridt i den rigtige retning og en retning, som vi forsøger
at videreføre i andre produkter også. Hvad det næste bæredygtige produkt fra OX-ON bliver, må tiden vise. Foreløbig handler det om at udbrede kendskabet til Recycle handskerne.

Recycle handskerne findes i to serier: En til de private brugere og en til industrien, altså
de professionelle brugere af arbejdshandsker:

- Rigtig mange virksomheder har fokus på bæredygtighed i disse tider, og med denne serie har de nu en mulighed for at føre det igennem til deres værnemidler også, da kvaliteten og holdbarheden er fuldt på højde med de handsker, de allerede kender og bruger. Men økonomien er et parameter, der tæller meget for industrien, og da Recycle Serien er en anelse dyrere end normale arbejdshandsker, kræver det et bevidst valg fra en virksomhed at gå den grønne vej. Anderledes ser det ud for de private slutbrugere. I vores privatsfære er de fleste af os meget opmærksom på de ’grønne’ produkter og vil gerne give et par kroner mere, hvis produkter er bæredygtigt – og i øvrigt lige så godt som alt andet. Det er den udvikling, vi håber, der slår igennem til de professionelle brugere også, siger Anne-Mette Mapouyat.

Recycle Serien til industrien fås kun hos den professionelle forhandler. Den private
bruger finder Recycle Handskerne i deres lokale byggemarked eller havecenter.

Læs mere om Recycle Serien her.

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

12/5 2021
Arbejdstøj VærktøjAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerArbejdslampeBefæstigelseBeskyttelsesdragterEl værktøjFaldsikringHovedværnIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLaserLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.