Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Justerbar sliber til vægge og lofterFestools nye sliber kan forlænges eller forkortes med få håndgreb og opnår optimal kraftudnyttelse.

Justerbar sliber til vægge og lofter

Kort-/langhalssliberen fra Festool opnår kraftig og hurtig slibeeffekt takket være robust to-trins gear med direkte kraftoverførsel, mens regulerbar udsugning sikrer, at sliberen let kan føres

Del artiklen på

Planex LHS 225 EQ-Plus/IP er navnet på Festools nye korthals-, langhals- eller om nødvendigt superlanghalssliber, der fjerner op til 30 kg materiale i timen og giver – kombineret med slibepapiret Granat – samtidig en mærkbar reduktion af slibepapirforbruget.

Med det enkle hurtigspændesystem af robust stål til opgaver på vægge og højtbeliggende lofter er sliberen bekvem at arbejde med variabel længde, og det håndformede greb sikrer en komfortabel håndtering, mens softgrip-overfladen forbedrer grebet betydeligt.

Slidstærkt MPE-kunststof og varmebestandig velcro gør bagskiven robust, og den hvide kant – uden velcro – gør det hurtigt at skifte slibepapir. Bagskiven kan hurtigt gøres fri i det forreste område, så man kan arbejde tæt til kanten. Tilmed giver det smidige led stort frirum, og bagskiven ligger plan og sliber med fuld effekt. Standard-bagskiven anbefales til jævne overflader, og når der skal fjernes store mængder materialer. IP-bagskiven er især egnet til følsomme eller ujævne overflader, eller når der ikke skal fjernes så meget materiale. Det skal pointeres, at den tilhørende Interface-Pad skal anvendes ved brug af IP-bagskiven, hvilket forringer fastsugningen ift. standard-bagskiven.

Med den særligt tilpassede støvsuger Cleantec AC-Planex opnås endnu mere tempo ved arbejde med gipsplader. Udsugningen kan indstilles til ind- eller udvendig udsugning, og den indvendige udsugning sørger for, at Planex suger sig fast på overfladen, så den kan håndteres lettere. En mekanisk lås til 36 mm-slanger forhindrer, at slangen falder af udsugningsstudsen, når maskinen bevæges. MMC Electronic holder omdrejningstallet konstant, og ved hård anvendelse sikrer den støvbeskyttede og fritlejrede start-stop-kontakt en problemfri funktion.

Festool-motoren med to-trins gear af metal overfører kraften optimalt til bagskiven og giver høj slibeeffekt og lang levetid.

På LinkedIn har Festool Danmark lagt en kort videodemonstration op - se den her.

-kj

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

2/7 2020