Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Større efterspørgsel på akku-værktøjFlere producenter har allerede annonceret en slutdato på produktion af ledningsværktøj.

Større efterspørgsel på akku-værktøj

Siden 2019 er mængden af solgt værktøj med batteri steget med 12 %, viser en opgørelse fra værktøjsforhandleren Blite. Det skyldes miljøhensyn, men også at værktøj med batteri nu kan fås væsentlig kraftigere end tidligere

Del artiklen på

I stedet for benzindrevne motorsave og græsslåmaskiner, maskiner på ledning og maskiner på trykluft bliver der solgt mere og mere af det miljøvenlige værktøj med batteri (akku-værktøj). Når man ser på udviklingen i salg fra 2019-2021, kan man således se en stigning på 12 %, viser tal fra online-værktøjsforhandleren Blite.

Ligesom eksempelvis elbiler vinder værktøj med batteri altså indpas hos forbrugerne, og det mærker man tydeligt som værktøjsforhandler, hvor værktøj med batteri udgør en stadig stigende del af den samlede omsætning.

- Efterspørgslen efter værktøj på batteri har været støt stigende de seneste 10 år. Særligt de seneste to-tre år, hvor udviklingen på området er gået stærkt. Lige nu oplever vi ekstra stor efterspørgsel på batterier, hvilket også skal ses i lyset af sværere leveringsbetingelser fra vores leverandører pga. COVID-19 krisen samt krigen i Ukraine, forklarer Kristian Hermann Kristiansen, administrationschef hos Blite.

Teknologiske fremskridt øger populariteten
Det er dog formentlig ikke kun miljøhensyn, som er afgørende for danskernes nyfundne kærlighed til værktøj med batteri. Det er således også en afgørende faktor, at værktøjernes batteri nu er kraftigere end tidligere.

Det har således været denne type værktøjs store akilleshæl, at det ikke har været lige så kraftigt som sine benzin-, lednings- eller trykluftdrevne alternativer. Det er der nu lavet om på, hvilket også har været med til at gøre værktøj med batteri endnu mere populært.

- Baggrunden for stigningen de seneste 2-3 år skyldes helt sikkert udviklingen indenfor batteriteknologi. Udviklingen har gjort, at værktøj tidligere drevet af benzin eller af trykluft nu kan drives af strøm på grund af større og kraftigere batterier og bedre udnyttelse af kapaciteten, fortæller Kristian Hermann Kristiansen og uddyber:

- De seneste 2-3 år har vi set, at flere og flere typer værktøj på benzin, på ledning eller på trykluft har kunnet erstattes af et alternativ på batteri. Dette er bl.a. set inden for slagnøgler til at løsne bolte på eksempelvis biler, hvor værktøjet på batteri i dag er fuldt ud lige så stærke og kraftige, som dem på trykluft.

Dermed får elværktøjet øget appel, da det også tilbyder en række praktiske fordele, der gør værktøjet nemmere at arbejde med. Eksempelvis minimerer man risikoen for faldulykker ved at tage ledningerne ud af ligningen, ligesom elværktøj giver et bedre arbejdsmiljø, da man slipper for den støj og de farlige dampe, som det benzindrevne alternativ bringer med sig.

Yderligere stigning forventes
Grundet de landvindinger, der er sket rent teknologisk, forventer man hos Blite også, at salget af værktøjer med batteri vil stige endnu mere de kommende år.

- Vi er ret sikre på, at vi ikke har set toppen endnu, og at der i de kommende år vil ske en markant stigning i salget af elværktøj på batteri. Dette skyldes bl.a., at i de seneste år har flere af vores producenter udviklet produkter i den tungere ende af skalaen, der kan erstatte store og tunge maskiner, siger Kristian Hermann Kristiansen.

-dc

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

19/8 2022