Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Tekniq: Værktøjstyve flytter rundtIfølge Maria Schougaard Berntsen fra Tekniq har op mod hver fjerde el- og vvs-installationsvirksomhed haft indbrud i deres servicebiler indenfor det seneste år.

Tekniq: Værktøjstyve flytter rundt

Tekniq Arbejdsgiverne vil have Rigspolitiet til at gøre tyveridata i realtid tilgængelig, så de lokale installatører bedre kan forebygge og gardere sig mod tyverier i varevogne

Del artiklen på

Mange el- og vvs-virksomheder kender det ubehagelige syn af en opbrudt varebil, der er fuldstændig lænset for værktøj, maskiner og materialer. Nye tal fra Rigspolitiet viser dog, at der er store geografiske forskelle på udviklingen i antallet af anmeldte tyverier fra varebiler og lastbiler i de forskellige politikredse.

- Udviklingen bekræfter vores antagelse om, at tyvene blot rykker videre til en ny landsdel, når de har været aktive i et område et stykke tid. Derfor siger det sig selv, at det ville være en stor hjælp for de lokale installatører, hvis de kunne få et aktuelt varsel, når der er en ny stime af indbrud- og tyverianmeldelser i deres lokalområde, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Vil ikke offentliggøre tal i realtid
I Nordjylland faldt antallet af anmeldte tyverier fra varebiler med 54 % i 2. kvartal 2021 forhold til samme periode sidste år, mens anmeldelserne i Østjylland omvendt er steget med 37 % i samme periode. Og på Fyn er anmeldelserne raslet ned med knap 62 %, hvorimod Sydsjælland og Lolland-Falster har oplevet en stigning på 33 %.

- For nylig har Rigspolitiet blankt afvist vores opfordring til at offentliggøre realtidsdata over anmeldelser af indbrud i varebiler og på byggepladser, fordi de hellere selv vil lave deres egen statistik. Men det er ikke et enten/eller. Rigspolitiet må gerne lave deres statistik, men for virksomheder, der gerne vil passe ekstra på, hvis der er indbrud og tyverier i deres område, så hjælper en flere måneder gammel statistik altså ikke. Der er det alt for sent at forebygge, siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter:

- I stedet burde Rigspolitiet se det som en fordel, at branchen selv ønsker at gøre alt, hvad den overhovedet kan, for at undgå tyverier. Det giver også mere tid til at opklare de anmeldelser, som Politiet får ind. Politiets opklaringsprocent for denne type kriminalitet er i dag så lav, at vi frygter, at der er et stort mørketal på området, som dækker manglende anmeldelser fra vores medlemsvirksomheder, fordi de simpelt hen ikke føler, det nytter noget at anmelde tyverierne, siger Maria Schougaard Berntsen.

-dc

 

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

11/8 2021
VærktøjAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerArbejdslampeBefæstigelseBeskyttelsesdragterEl værktøjFaldsikringHovedværnIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLaserLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.