Aktuelle nyheder - VVS

Færre konkurser i installationsbranchen

Færre konkurser i installationsbranchen

28 færre installationsvirksomheder drejede nøglen om i 2017 i forhold til 2016 - et fald på 23 %

Del artiklen på

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 32 elvirksomheder og 60 vvs-virksomheder gik konkurs i 2017. Dermed var der 15 færre elvirksomheder og 13 færre vvs-virksomheder, som gik konkurs i 2017 i forhold til de tilsvarende tal for 2016. Samme tendens ses i hele bygge- og anlægsbranchen og hele erhvervslivet.

- Efter at fejl hos SKAT og en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen medførte et kunstigt højt tal for konkurser i 2016, stemmer konkursudviklingen i 2017 bedre overens med de gode tider i dansk økonomi og i installationsbranchen, siger økonomisk konsulent Rasmus Larsen hos Tekniq, der som erhvervsorganisation repræsenterer 2800 tekniske installationsvirksomheder.

Trods flere år i træk med vækst i branchen og et pænt aktivitetsniveau er der stadig lang vej ned til antallet af konkurser i 2007 og 2008:

- Aktiviteten i branchen er stigende, men konkurrencen er så hård, at der ikke skal gå meget galt, før et overskud bliver til et underskud. Væksten er også forholdsvist skævt fordelt med et højere tempo i og omkring de store byer. Vi ser dog, at væksten er begyndt at sprede sig endnu mere fra by til land, siger Rasmus Larsen.

Tekniq forventer, at antallet af konkurser i installationsbranchen falder yderligere i 2018 i takt med stigende efterspørgsel efter de tekniske installationsløsninger, branchens virksomheder leverer.

-kj

Læs mere om VVS

8/1 2018
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima