Aktuelle nyheder - VVS

Ro i rørene med nyt lyddæmpende muffesystemGeberit løftede sløret for det nye rørsystem, Silent Pro, på VVS ’17 i Odense. Rørsystemet er fremstilling i mineralforstærket plast, der medvirker til de særligt lyddæmpende egenskaber.

Ro i rørene med nyt lyddæmpende muffesystem

VVS-producenten Geberit fuldender rørsortimentet med lanceringen af Silent Pro, der er et helt nyt lyddæmpende afløbssystem med muffesamlinger

Del artiklen på

Hvis man gerne vil sætte gang i en god diskussion blandt installatører, skal man bare spørge, om afløbsrør skal samles med svejsning eller muffer. Nu er der godt nyt til dem, der foretrækker at arbejde med muffer, da Geberit netop har lanceret Silent Pro, som er et lyddæmpende muffesystem.

Geberit har i forvejen det populære fuldsvejste system Silent-db20, men markedet har gennem længere tid efterspurgt samme lyddæmpende system med muffer. Det ønske efterkommer VVS-producenten nu. Med lanceringen af Silent Pro fuldender Geberit dermed sortiment inden for lyddæmpende afløb.

- Da Silent Pro er et muffesystem, er det hurtigere og nemmere at montere, end hvis rørene skal svejses sammen. Det nye system har samme lydreducerende egenskaber som Silent-db20, og faktisk har begge systemer det lavest mulige lydniveau, man overhovedet kan opnå i afløbsrør, siger produktchef Nils Overgaard.

Oplagt til hoteller og sygehuse
Silent Pro er udviklet til etagebyggerier, så beboerne slipper for lyden af naboens toiletbesøg. På den måde kan installatører tilbyde kunderne optimale og fremtidssikrede løsninger i byggeriet. Men den støjreducerende effekt gør også Silent Pro oplagt til sygehuse, hoteller, kontorbyggerier og skoler, hvor brugere, gæster eller patienter færdes tæt.

Foruden Silent Pros særlige lyddæmpende egenskaber, som blandt andet skyldes fremstillingen i mineralforstærket plast, byder systemet også på optimal afløbshydraulik. Det skyldes Geberits unikke swept entry grenrør, der sikrer, at Silent Pro kan håndtere højere belastning end systemer med konventionelle fittings.


Dækker installatørens behov
Silent Pro er meget andet end lyddæmpende afløbsrør, som giver ro i hjemmet eller på hospitalsstuen. Rør og fittings er udviklet, så de er nemme at montere, hvilket blandt andet kommer til udtryk i detaljer som særlige indrykninger ved 30 graders vinkler, der letter justering af beslagene. Desuden er rørene designet til at sikre et godt greb, og det giver en sikker installation selv på vanskeligt tilgængelige steder.

Sidst men ikke mindst medfører kombinationen af plastrør og tætning med brandmanchetter, at der ikke kan overføres brand mellem to brandceller i systemet, hvilket igen øger systemets sikkerhed.

- Et rørsystem skal ikke kun tilgodese en bygnings beboeres behov for ro og privatliv. Det skal også tilgodese installatørens behov i installationsfasen. Hvis installatøren ikke finder systemet nemt at arbejde med, er den lyddæmpende effekt i og for sig underordnet, og derfor er hver en detalje i Silent Pro gennemtænkt for at matche markedets høje krav til nem og sikker installation, slutter Nils Overgaard.

Fakta om Silent Pro:
- Silent Pros pakninger er fremstillet af EPDM, og de forbliver tætte i årtier
- Geberits unikke swept entry grenrør sikrer, at Silent Pro kan håndtere høje belastninger
- Fremstilling i mineralforstærket plast giver optimal lyddæmpende effekt
- Muffesamlinger samt særlige markeringer af 30 graders vinkler sikrer nem installation
- Silent Pro har været tilgængelig på det danske marked fra 1. juli 2017
- Silent Pro er testet på Geberits laboratorium inden for byggeteknologi og akustik i Schweiz.

-los

Læs mere om VVS

2/8 2017
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima