Aktuelle nyheder - VVS

Sådan undgår du at blive snydt, når du investerer i en varmepumpe

Sådan undgår du at blive snydt, når du investerer i en varmepumpe

Varmepumper er en af de nyere måder at varme din bolig op på, og det er der da også rigtigt gode årsager til. Varmepumperne falder nemlig i god jord med nutidens trends indenfor miljøvenlighed, optimering og forsøget på at lave besparelser.

Del artiklen på

(Sponseret indhold)

Elregningen er en af de mere kedelige ting at betale, og derfor er det da også et ideelt sted at starte, hvis man vil skære lidt på udgifterne i husholdningen. Derfor kan det være en rigtigt god idé at konvertere dine varmekilder til varmepumper – men det er også rigtigt relevant, at du gør dette uden at blive snydt.

Snyd ved luft til luft varmepumper

Tilbage i 2013 foretog Energistyrelsen en undersøgelse på luft til luft varmepumper, hvor det blev afsløret, at kun under en tredjedel af disse rent faktisk levede op til deres energimærkning af A-niveau. Det viste sig overraskende nok, at mange af disse varmepumper burde have haft en energimærkning på B-niveau – eller endnu lavere. Det er selvfølgelig rigtigt ærgerligt at investere i en varmepumpe, som slet ikke holder hvad den lover, men dette er også blot et skræmmeeksempel i dagens Danmark. Energistyrelsen er nemlig en troværdig kilde indenfor rangering og vurdering af varmepumper, og du kan derfor sagtens benytte dig af Energistyrelsens vurderinger af varmepumper. Energistyrelsen har udarbejdet en liste over varmepumper og producenter, som du sagtens kan benytte med fuld tiltro.

Varmepumper holder deres ord

Med det ovennævnte skrækeksempel kan det være let at miste tiltro til varmepumperne, men det behøver du slet ikke. Faktisk viser det sig i overordentligt høj grad, at mange varmepumper leverer dét, de lover. Teknologisk Institut foretog mange undersøgelser af varmepumper på det danske marked, og det viser sig i høj grad, at der nærmere er tale om brodne kar i blandt de mange varmepumper. Langt de fleste varmepumper kan nemlig snildt levere dét, som de reklamerer med.

Hvis du derfor søger at installere en varmepumpe i dit hjem, og du vil være helt sikker på effektiviteten af denne, så bør du indkøbe din varmepumpe fra det danske marked, og du kan med stor fordel følge Energistyrelsens liste over troværdige varmepumpeproducenter, så du er stensikker på at få en varmepumpe, der vil tjene dig og din bolig suverænt.

Få råd til installation af varmepumpe i boligen

Til trods for at der som boligejer er rigtig fornuftige muligheder for at kunne opnå nogle endog rigtig fornuftige besparelser på årlig basis ved, at man får foretaget sig en installation af en varmepumpe, vil man dog samtidig ikke kunne komme udenom, at det som oftest godt kan vise sig at være en relativ tung investering at skulle ud for at have gjort sig et køb af en varmepumpe. Af netop samme årsag er det helt afgjort værd at tænke over mulighederne for at få hjælp til finansieringensdelen. Dette kan du få med et privatlån.

Er du som boligejer interesseret i at få flere gode råd? Så kan du finde et væld af guidende og nyttige artikler på InternetUnivers.dk.

Læs mere om VVS

20/10 2017
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima