Aktuelle nyheder - VVS

Vækst i installationsbranchenOmsæting i installationsbranchen (mia. kr., 2017-priser). Kilde: Danmarks Statistik.

Vækst i installationsbranchen

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at installationsbranchen præsterede en vækst på 6,1 % i de første tre måneder af 2017

Del artiklen på

Installationsbranchens omsætning voksede i første kvartal 2017 med 650 millioner kroner til 11,1 milliarder kroner. Det er en stigning på 6,1 % sammenlignet med første kvartal 2016.

Trods vækst i mere end tre år i træk er installationsbranchen dog fortsat et stykke fra toppen i 2008. Branchen omsatte for 12,2 milliarder kroner i første kvartal 2008. Det det er 1,1 milliarder kroner mere end i første kvartal i år.
 
Desuden voksede vvs-branchens omsætning med 9,3 % til 4,8 milliarder kroner, og elbranchens omsætning steg med 3,8 % til 6,3 milliarder kroner.
 
Hos brancheorganisationen Tekniq forventer man vækst på 3,5 % i 2017 og 3 % i 2018.

- Dansk økonomi oplever et ganske solidt, men moderat opsving. Opsvinget trækkes blandt andet af et stigende privatforbrug og mere byggeri. Det smitter naturligvis af på installationsbranchens aktivitet, siger Rasmus Larsen, økonomisk konsulent i Tekniq.

Han fortæller, at ud over det generelle opsving stimuleres installationsbranchens aktivitet også af, at de tekniske installationer spiller en stadigt større rolle i bygninger og produktion. Samtidig har påskens placering medført flere arbejdsdage i første kvartal i år.

Tekniq forventer en stabil vækst i branchen i de kommende år, men i takt med stigende aktivitet er det blevet sværere for el- og vvs-virksomhederne at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

- Det er derfor vigtigt, at branchen styrker produktiviteten, fremmer indsatsen for at fastholde medarbejdere og benytter flere rekrutteringsmuligheder, siger Rasmus Larsen.

-kj

Læs mere om VVS

19/6 2017
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima