Aktuelle nyheder - Bad

Armaturproducent er grøn med grøn påUd over at vinde German Sustainability Award 2021 i kategorien ’Ressources’ er Grohe også blevet en blandt ’50 Sustainability & Climate Leaders’.

Armaturproducent er grøn med grøn på

Grohe er kåret som vinder af en af Europas vigtigste bæredygtighedspriser, German Sustainability Award 2021 i kategorien ’Ressources’

Del artiklen på

Samtidig er armatur- og sanitetssystemproducenten blevet udvalgt til en af verdens 50 pionervirksomheder i det globale bæredygtigheds- og klimabeskyttelsesinitiativ ’50 Sustainability & Climate Leaders’, der er baseret på FN's 17 bæredygtige udviklingsmål.

Bæredygtighedspriserne German Sustainability Award er blevet uddelt siden 2008 med støtte fra bl.a. den tyske regering og en række NGO’er som UNESCO og UNICEF. Prisen gives til byer, virksomheder og enkeltpersoner, der har bidraget positivt til det bæredygtige samfund, og ved årets prisuddeling den 4. december løb Grohe med en af de attraktive priser.

Det var i kategorien ’Ressources’ som en anerkendelse af virksomhedens målrettede arbejde med at reducere ressourceforbruget i hele værdikæden og for at tilbyde forbrugerne et bæredygtigt og vandbesparende produktsortiment.

Den fornemme bærdygtighedspris er endnu en milepæl i koncernens bæredygtige agenda, som bl.a. har betydet CO2-neutral produktion og erstatning af plastemballage med mere bæredygtige alternativer. For at nå disse ambitiøse mål har Grohe bl.a. reduceret sine drivhusgasemissioner med godt 40 % siden 2014 og samtidig øget energieffektiviteten med 24 %.

Resultaterne er bl.a. opnået ved konvertering til grøn elektricitet og investeringer i solteknologi, kombinerede varme- og kraftværker samt innovative ressourcebesparende produktionsprocesser. Arbejdet med at reducere plastforbruget har resulteret i besparelser på over 21 millioner stk. emballagematerialer fremstillet af plast. I 2021 forventes besparelserne at nå 31 millioner.

Baseret på FN's 17 bæredygtige udviklingsmål
Disse resultater er også baggrunden for, at Grohe er blevet udvalgt til en af verdens 50 pionervirksomheder i det globale bæredygtigheds- og klimabeskyttelsesinitiativ ’50 Sustainability & Climate Leaders’.

Armaturproducenten og de 49 andre globale virksomheder bliver profileret i en række dokumentarfilm, der viser, hvordan erhvervslivet kan tage ansvar for klimaet. Som pionerer i deres respektive brancher demonstrerede de enkelte virksomheder, hvordan de aktivt engagerer sig i en bæredygtig fremtid, der er baseret på FN's 17 bæredygtige udviklingsmål, og inspirerer andre til at følge deres eksempel.

Grohe viser bl.a. i sin film, at bæredygtighed er en kontinuerlig rejse for virksomheden og præsenterer de innovative tilgange, der har gjort bæredygtighed til kernen i virksomhedens forretningsaktiviteter, herunder hvad arbejdet med bæredygtighed har betydet for den økonomiske udvikling.

Grohes film kan ses her.

-losLæs mere om Bad

9/12 2020
  • Roth Clima Comfort

    Roth Clima Comfort

    Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri