Aktuelle nyheder - Bad

Prisbelønnet toiletsæde får nu en nordisk version Sway Norden er håndmodelleret i de indledende designfaser af Pressalits in house-designer Lars Herold.

Prisbelønnet toiletsæde får nu en nordisk version

Nu lancerer Pressalit det prisvindende toiletsæde Sway i en form, der passer på de nordiske skåle. Sædet hedder Sway Norden

Del artiklen på

Den karakteristiske svungne form er den samme, og det er den prisvindende designer også. Pressalits egen in house-designer Lars Herold har med forståelse for det enkle, nordiske udtryk skabt den nye variant Sway Norden, der bl.a. passer på Ifö Sign, Sign Art, Spira og Cera 3860, som er fast inventar i mange nordiske badeværelser.

Med en baggrund som arkitekt samt med en mastergrad i Industrial Design har Lars Herold designet alt fra medicinsk udstyr og byrumsinventar til professionelt lydudstyr. Sansen for form og æstetik, tekniske detaljer, kvalitet og finesse bruger han i dag i sit arbejde med udvikling og formgivning hos Pressalit.

- Det var min ambition at skabe et enkelt og udtryksfuldt design i et nordisk formsprog - et toiletsæde, som både er dekorativt og komfortabelt. Det krævede mange håndlavede skitsemodeller og computergenererede 3D-modeller for at få den svungne linje helt rigtig. Det færdige design er et perfekt møde mellem maskulin stringens og feminine kurver, fortæller designeren.

Sway-serien har naturligvis de klassiske, integrerede funktioner 'Soft close' og 'Lift-off'. Med et forsigtigt skub lukker sædet i en blød bue, og toilettet kan gøres grundigt rent, idet sædet kan tages af. Sæderne er gennemfarvede, så ridser ikke ses, og Pressalit giver 10 års garanti.

Sway er din nye designerstol
Pressalit har tradition for at overraske med nye former og funktioner, men det må aldrig ske på bekostning af komforten. Med Herolds gennemtænkte design er der skabt tre sæder med en let opadbuende form, som lader overskydende vand rinde af. Dermed er sæderne behagelige at sidde på i både åben og lukket tilstand.

De tre varianter dækker en bred vifte af toilettyper, og derfor er det let for enhver at integrere lækkert design i badeværelsesindretningen.

Sway-serien vandt en Red Dot Award for sit design i 2016 og juryen lagde vægt på den rene nordiske design kombineret med et smukt emblem på siden i rustfrit stål.

Ud over de nævnte fra Ifö passer Sway Norden også på Gustavsbergs Nautic, Nautic Hygienic Flush 1500 og Nordic 2300/2002, Laufens Kompas og Porsgrunds Seven D, Seven D Image og Glow 60/61/63.

-los

Læs mere om Bad

5/4 2018