Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Årets Varebil 2018: Daily rydder bordetÅrets Varebil i Danmark 2018 - Søren Kristensen fra Iveco modtager beviset på den danske titel af Jesper Werge fra MKD’s bestyrelse

Årets Varebil 2018: Daily rydder bordet

Årets Varebil i Danmark er Iveco Daily - for der er ingen bedre og ingen ved siden af den nye ’blå’ Daily-serie, der består af tre modeller. En ny og meget ren type diesel, en model på naturgas og endelig den rene el-løsning.

Del artiklen på

Af Jørli Petersen
Før Iveco Daily kunne hente sin første titel i Danmark, måtte den så grueligt meget igennem. Vigtigst af alt måtte den klare den store udskilningstest, hvor kun fem af årets nye varebil kom videre efter den store gruppetest, resultatet fra det opgør blev meget mere jævnbyrdigt end set i mange år.

Det var så tæt på helt uafgjort mellem de fem finalister, som man næsten kan komme, men da der skulle tælles stemmer var der ingen tvivl. Iveco Daily var årets klare vinder med 52 point.
To kandidater deler andenpladsen i 2018, Ford Transit Custom og MAN TGE fik begge 37 point, mens den ene af feltets el-biler, Nissan e-NV200, blev nummer fire og Car of the Year ombygget til dansk varebil, Volvo XC40, blev året nummer fem.

Selv om Volvo endte sidst i finalen, blev den alligevel en form for vinder, for Volvo er den eneste ombyggede varebil, der fik banet sig vej til finalen.

Tre og 2,3
Det er den første danske titel i det hele taget til Iveco, og årets vinder er ikke en enkelt model, men tre meget forskellige varebiler. Hovedmodellen er selvfølgelig Daily med traditionel dieselmotor, men det er en meget moderne og meget ren diesel, der benytter Fiats 2,3 liters motor, der som bekendt klarer Euro 6 norm uden nogen form for tilsætning, men tilsat AdBlue og yderligere forfinet styring, ser vi en stor 3500 kg varebil, der kører med så lav udledning af skadelige stoffer, at EU snart bliver nødt til at opfinde en helt ny og lavere norm for fremtidens dieselbiler.

Variant nummer to er en Daily med 3-liters benzinmotor omsat til gas, og skulle man komme uden for et område, hvor det ikke er muligt at tanke gas, kan man fortsætte på benzin, mens den sidste nye model Daily i princippet kan lades hvor som helst, for Dailys helt udstødningsfrie model er en Daily el-bil.

Den danske Daily-vinder er også Van of the Year i Europa 2018, så Daily har sat sig godt tilrette i vindersædet.

Sådan stemte Bygtek
Bygtek havde også Daily som årets klare favorit. Vi sendte det størst tilladte antal point efter Daily, altså et rent 10-tal fra BygTek, men herfra vurderede vi anderledes end den samlede jury.

Årets nummer to hos Bygtek var den nye udgave af Ford Transit. Når Transit ikke kunne komme helt til tops hos Bygtek, var det fordi Transit måske er for forskellig fra top til bund i modelprogrammet. Vi er meget tilfreds med den 130 hestes, mens topmodellen med 180 HK og automatgear er lidt for meget hystade. Måske er teknikken presset lidt for voldsomt.

Herfra er det bitte små detaljer, der afgør de karakterer, vi endte med at afgive. Vi have Nissan e-NV200 med ny batteripakke og større rækkevidde som nummer tre, Nissan har gjort el-bilen brugbar til brug i byerne og forfinet teknikken så det kan mærkes, herefter havde vi point til MAN TGE, og når vi ikke falder mere på halen over MAN, er det pga. Den 2-liters motor. 3500 kg og en 2-liters motor er og bliver en lidt tvivlsom løsning.

Sidst på Bygteks liste kom Volvo XC40. Denne Volvo type SUV med masser af kvalitet er Car of the Year i Europa 2018, det siger næsten alt om bilen, men vi havde kort sagt ikke flere point, så Volvo må nøjes med beskedne to fra Bygtek.


Årets Varebil i Danmark 2018
1: Iveco Daily - 52
2: Ford Transit - 37
2: Man TGE - 37
4: Nissan e-NV200 - 32
5: Volvo XC40 - 17
Sådan stemte Bygtek
1: Iveco Daily - 10
2: Ford Transit Custom - 6
3: Nissan e-NV200 - 4
4: MAN TGE - 3
5: Volvo XC40 – 2

Læs mere om Biler til byggebranchen

1/6 2018
LadestandereLej en værktøjsvognVarebilerTilføj dit firma her.
Send en mail.