bygma
bygma
scroll
Her er årets vindere af Det Bæredygtige ElementHanne Tine Ring, Søuld og Reduction Roadmap løb med Det Bæredygtige Element indenfor kategorierne Ilsjælen, Produktprisen og Samarbejdet.

Her er årets vindere af Det Bæredygtige Element

De tre vinder modtager prisen for på hver sin måde at gøre en forskel for det bæredygtige byggeri

Det Bæredygtige Element hædrer de mennesker og virksomheder, som går forrest i kampen for et mere bæredygtigt byggeri. Prisen uddeles af We Build Denmark og Building Green, og i år var der mere end 40 personer og virksomheder indstillet til den grønne pris.

I kategorien 'Ildsjælen' var Hanne Tine Ring, Niels Jakubiak Andersen og Peder Fynholm indstillet for deres engagement i det bæredygtige byggeri. Det blev Hanne Tine Ring, som løb med sejren:

- Hanne Tine Ring har engageret sig i bæredygtigt byggeri i mange år. Hun har været med til at etablere Green Building Council og arbejder ihærdigt for at få de bedste kriterier for certificeringen. Hun har fokus på det fulde billede og stræber altid efter, at vi kommer tættere og tættere på den absolutte bæredygtighed. Hun er et fyrtårn for branchen, siger Harpa Birgisdottir, Build v/ Aalborg Universitet og medlem af juryen bag prisen.

Søuld får prisen som bedste løsning
Bæredygtigt byggeri kræver mere grønne løsninger. Derfor hædrer Det Bæredygtige Element 'Løsningen' et materiale, et produkt eller en løsning, som kan fremme mere bæredygtigt byggeri. I år var Biotrans Nordic, Søuld og Altiflex nomineret til prisen. Søuld løb med den prestigefyldte pris.

- Søuld er et rigtig interessant materiale, der er skabt af lokalt dansk ålegræs. Det har ingen negative konsekvenser for biodiversiteten, når det høstes. Der er tale om et affaldsprodukt, som har en ekstraordinær, æstetisk kvalitet og er en del af den danske bygningskulturhistorie. Søuld gør det muligt at bygge anderledes og mere i pagt med naturen, siger Lasse Lind fra GXN og medlem af juryen.

Reduction Roadmap kåret som bedste samarbejde
Som noget helt nyt har Det Bæredygtige Element i år introduceret kategorien 'Samarbejde'. Stablen, Reduction Roadmap og Wood UPHIGH var nomineret i kategorien. Vinderen blev Reduction Roadmap, som er et samarbejde mellem de tre rådgivervirksomheder Cebra, Effekt og MOE:

- Reduction Roadmap illustrer og oversætter den planetære grænse for klimaforandringer til konkrete, årlige reduktionsmål for dansk boligbyggeri. Det er et super sejt samarbejde, hvor rådgiverne har arbejdet tværfagligt med input fra forskningen til at kvalitetssikre deres road map. Det er et vigtigt redskab til at få byggeriet på rette vej til at overholde målsætningerne i Paris-aftalen, siger Harpa Birgisdottir.

Det Bæredygtige Element blev uddelt på Building Green København Main Stage den 3. november kl. 12.

Juryen bag det Bæredygtige Element
Harpa Birgisdottir, BUILD v/ Aalborg Universitet
Kasper Lynge Jensen, Aarhus School of Engineering
Lasse Lind, GXN
Lone Feifer, Velux
Niels Bjørn, Bureauet Niels Bjørn
Tina Saaby Madsen, Gladsaxe Kommune

-dc

3/11 2022