Aktuelle nyheder - Brændeovne

Hvorfor er en biopejs det helt rigtige valg til nybyggeri eller renovation?

Hvorfor er en biopejs det helt rigtige valg til nybyggeri eller renovation?

SPONSORERET INDHOLD: Er du i gang med at bygge dit drømmehus? Skal du til at renovere boligen? Eller vil du gerne skifte den gamle brændeovn ud med et mere miljøvenligt alternativ? Så vil en biopejs måske være det rette valg for dig

Del artiklen på

Der er efterhånden mange forskellige muligheder at vælge mellem, når du skal vælge, hvordan du vil opvarme dit hjem – gaspejs, fjernvarme, solfanger, el pejs eller noget femte. Der er samtidig mange overvejelser at gøre sig i form af pris, størrelse og type af bolig, hvordan det påvirker miljøet og mere.

Det vil her blive tydeliggjort, hvorfor biopejse er et godt valg, og hvor nemt det er at lave nogle moderne, fleksible og billige biopejs løsninger.

Hvad er en biopejs?
Der findes mange former for pejse – nogle typer med ægte flammer, andre, der bruger forskellige værktøjer til at skabe illusionen af flammer. Pejse, der brænder bioethanol, falder under den første kategori. Der skabes flammer ved at brænde bioethanol fra et brandkar.

Bioethanol, som er brændstoffet i en biopejs, ligesom brænde er det i en brændeovn, er en form for ethanol eller sprit. Bioethanol produceres ved gæring af sukker og stivelse fra biologiske materialer som majs og kartofler.

Der findes flere forskellige typer af biopejse og forskellige installationsmetoder. Fælles for dem alle er dog, at de er nemme at installere, da en bioethanol drevet pejs ikke kræver en skorsten eller aftræk. Du kan derfor installere din pejs præcis, som det passer dig og dit hjem bedst.

De forskellige installationsmuligheder er:   

- Biopejse til væg
- Lofthængte biopejse
- Gulv biopejse
- Bord biopejse
- Klassiske, engelske biopejse
- Indbygnings biopejse
- Fritstående indsats biopejse
- Hjørne biopejse

Derudover er der to forskellige variationer af biopejse inden for alle disse forskellige installationstyper, nemlig hvordan de tændes og styres; det kan enten gøres manuelt eller automatisk ved hjælp af fjernbetjening eller app til telefon eller tablet.

Det perfekte valg af biopejs til nybyggeri og renovering
Som det er gjort klart ovenover, så er der både mange forskellige typer af opvarmning af boliger, og når du vælger en bioethanol pejs, så er der mange forskellige typer af biopejse. Hvad er så det rigtige valg for dig? Det er selvfølgelig afhængigt af formålet og placeringen af din bioethanol drevne pejs.

En mulighed, som er rigtig populær, er en indbygningsbiopejs. Dette er især et perfekt valg i et moderne nybyggeri eller til en renovering. Indbygningsbiopejse er blevet populære de seneste år og ikke uden grund: Det er nemlig en rigtig fed og stilfuld løsning, som kan laves relativt nemt og fleksibelt, afhængigt af hvad du ønsker.

En indbygningspejs drevet af bioethanol kan laves på mange forskellige måder:

- Den kan laves som en traditionel pejs, hvor flammerne kan ses fra én side.
- Den kan indbygges i en væg mellem to rum, så den kan ses fra begge sider.
- Den kan laves som en hjørnepejs, hvor den indbygges i et hjørne eller for enden af en væg.
- Den kan laves tresidet, hvor den indbygges i en væg, der fungerer som rumdeler.
- Den kan laves i toppen af en halvmur eller i en halvmur med en svævende væg over.

De mange forskellige muligheder for at indbygge en biopejs gør at dette er et godt valg, hvis du gerne vil have en fleksibel løsning, der både er funktionel og elegant. Du kan læse mere og se et stort udvalg af indbygningsbiopejse her.     

Hvorfor vælge en bioethanol pejs frem for en brændeovn?
Et emne, der de seneste år er blevet et af de helt vigtigere, er debatten om miljø, natur og klima. Der snakkes i pressen, i politik og omkring middagsbordene om fremtiden for vores planet, og hvordan vores samfund påvirker vores miljø. Og der er mange, der gerne vil gøre deres del for at være med til at skåne vores planet.
 
Hvordan kan vi så skåne vores miljø i vores måder at opvarme vores boliger på og i vores valg af pejse? Det er et område, der er fokus på i Folketinget, og flere politikere arbejder for, at der bliver indført restriktioner på området. Og der er allerede blevet indført restriktioner i flere storbyer, hvor brug af brændeovne er blevet forbudt.
 
Hvad skal du så vælge, brændeovn eller biopejs? Der er ingen tvivl om, at en brændeovn skaber en mere autentisk pejseatmosfære. Til gengæld udleder den partikler, der er miljøskadelige og kræver en del rengøring. Det er her biopejsen har sine fordele; den er næsten helt rengøringsfri og brænder på et bæredygtigt brændstof. Dog er forbruget af brændstof større ift. varmeeffektiviteten. Til slut kan det dog nævnes, at de er meget nemme at installere, og kræver hverken skorsten eller aftræk.

Du kan læse mere om biopejse her.

Læs mere om Brændeovne

5/11 2020