left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

1,4 kilometer Nordhavnstunnel sendes i udbud

1,4 kilometer Nordhavnstunnel sendes i udbud

Den længe ventede tunnel, der forbinder Østerbro og Nordhavn under havnebassinet i Svanemøllehavnen, udbydes nu af Vejdirektoratet.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Tunnelen er en forudsætning for den videre byudvikling af Nordhavn, den bliver 1,4 kilometer lang og forbinder Nordhavnsvejtunnelen med Kattegatvej i Nordhavn.

Ifølge Silas Nørager, der er senior projektleder i Vejdirektoratet, oplyser, at Vejdirektoratet har arbejdet med planlægning og udarbejdelse af udbudsmateriale i halvandet år med, og de er nu klar til at gå i udbud:

- I forbindelse med udarbejdelse af udbudsmaterialet har vi i Vejdirektoratet også fokuseret på krav til bæredygtighed og digitalisering. Vi har lyttet til markedet, og vi er spændte på at se, hvordan markedet tager imod vores idéer i udbudsmaterialet. Her tænker vi blandt andet på krav til CO2-afregning og krav til 3-, 4-, og 5D modellering, fortsætter Silas Nørager.

Totalentreprise
Opgaven udbydes som en totalentreprise, og kontrakttildelingen forventes at finde sted i sommeren 2022.

Entreprisen omfatter projektering og anlæg af en 1,4 km lang cut-n-cover tunnel, der er en fortsættelse af den eksisterende Nordhavnsvejstunnel, som skal løbe under Svanemøllehavnen og op til Kattegatvej i Nordhavn. Tunnelen skal være fremtidssikret til en kommende Østlig Ringvej.

Entreprisen omfatter også etablering af en ny vejstrækning, der forbinder Sundkrogsgade med Baltikavej, samt etablering af et nyt kryds mellem Baltikavej/Kattegatvej/Oceanvej.

Markedsdialogmøde med international interesse
For halvandet år siden holdt Vejdirektoratet markedsdialogmøder med mulige leverandører til ’Projekt Nordhavnstunnel’.

Otte virksomheder var inviteret for at finde de bedste løsninger til tunnelprojektet. Der blev vist interesse for projektet fra både Spanien, Belgien, Holland og Tyskland.

Når udbudsmaterialet er gjort tilgængeligt, sker udvælgelsen af op til fire prækvalificerede entreprenører til at byde på opgaven.

De udvalgte entreprenør skal aflevere tilbud på opgaven i 2. kvartal 2022. Anlægsperioden er 5 år fra indgåelse af kontrakt

Læs mere om Byggeri

30/11 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.