Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

3F’s Byggegruppe er godt tilfreds med valgkampens dagsorden

3F’s Byggegruppe er godt tilfreds med valgkampens dagsorden

Formanden for Byggegruppen, Kim Lind Larsen efterlyser dog en stærkere indsats mod social dumping

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Formanden for 3F’s Byggegruppe, Kim Lind Larsen, lægger ikke skjul på, at han ser klimadebatten som den væsentligste i den igangværende valgkamp, og han er derfor ganske tilfreds med, at netop dette emne er kommet højt på dagsordenen:

- Det betyder ikke mindst meget for bygningsarbejderne, fordi der er et efterslæb på energirenoveringer i den bestående bygningsmasse, hvor der kan gøres meget. Samtidig er social dumping kommet på dagsordenen, og det ser ud som om, at de i både ’rød og blå stue’ er en vilje til at gøre noget ved det. Vi har set den siddende regering til sidst lægge sig i selen for at gøre en indsats, men der kan gøres meget mere, sagde Kim Lind Larsen til BygTek ved Dansk Byggeris Årsdag.

Har ikke tabt kampen mod social dumping
Både 3F og arbejdsgiverne har gennem årene frabedt sig indblanding fra myndighederne i overenskomstmæssige forhold, og herunder hører til dels social dumping, når udenlandske medarbejdere ansættes på danske byggepladser under forhold, der ikke lever op til de danske overenskomster.

Alligevel mener han ikke, at fagbevægelsen har et medansvar for de mange sager om social dumping:

- Vi ønsker ikke indblanding fra politikerne i form af at fastlægge en mindsteløn. Begynder vi på det, ved vi alle, at ingen kan lykkes med at forhandle sig frem til en højere løn end mindstelønnen. Vi har ikke tabt kampen mod social dumping. Sidste år førte vi 418 sager ved Arbejdsretten alene omkring udenlandsk arbejdskraft, hvor vi har vundet langt de fleste. Det eneste, vi mangler, er, at regeringen træder i karakter i form af indsatsgruppen med Skat, politiet og Arbejdstilsynet, som kører ud og kontrollerer på byggepladserne. Den indsats er der sparet på under den blå regering, siger 3F’s byggegruppeformand.

Forventer at vinde appelsag ved italiensk domstol
Samtidig kan han fortælle, at situationen omkring at sikre sig tilgodehavender i østeuropæiske virksomheder efter domme i Arbejdsretten, er blevet bedre:

- Der er vi inde i en positiv udvikling, hvor vi nu kan hente omkring 79-80 procent af pengene, siger Kim Lind Larsen.

Der er i øjeblikket en sag i gang, hvor en italiensk virksomhed har nægtet at betale en tocifret millionbod, som er idømt af Arbejdsretten, men den pågældende virksomhed har vundet en appelsag ved en lokal domstol på Sicilien, hvoraf det fremgår, at de ikke skal betale boden.
Denne dag er nu appelleret af 3F til en højere instans, og Kim Larsen siger:

- Jeg frygter ikke at tabe den. Hvis de andre EU-lande kan underkende det danske retssystem, er vi i en helt ny situation. Hvis vi taber, er der noget, der skal laves om. Det vil de andre lande heller ikke finde sig i…

Hør interviewet med Kim Lind Larsen på nedenstående link


http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3600&T=3F godt tilfreds med valgkampens dagsorden

Læs mere om Byggeri

20/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder