left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

3XN vinder international pris på MipiM

3XN vinder international pris på MipiM

Med projektet Aqualuna vinder 3XN prisen for bedste boligkompleks i kategorien fremtidigt projekt på MipiM i Cannes

Del artiklen på

Den fornemme pris til de danske arkitekter, 3XN, begrundes med den gode designproces, hvor udførelsen af omhyggelige analyser af de udfordringer og muligheder, der beskrives i byggeprogrammet, er omsat til gode designløsninger.

Aqualuna er et boligkarré i Toronto i Canada med bølgede facader, der refererer til beliggenheden ved Lake Ontario, hvor det er lykkedes at give næsten samtlige boliger udsigt over vandet.

Designet tager udgangspunkt i troen på, at arkitekturen kan påvirke beboernes adfærd, så der skabes stærke nabofællesskaber samtidigt med at det individuelle boligbehov opfyldes. Selve bygningen er også tænkt ind i konteksten som en god nabo med et design, der tilpasser sig omgivelserne og inviterer bylivet i kvarteret ind i offentlige uderum, der er tilgængelige for alle.

Den oprindelige masterplan udlagde en klassisk kasseform med ensartet højde, men 3XN valgte at skabe en bygning, der er landskabelig i sig selv med to højdepunkter på hver side af en dal for at tage hensyn til udsyn fra de omkringliggende bygninger.

Ved at trække de to tårne fra hinanden, er der opnået to gange front mod vandet. Bygningen tilføjer stor værdi til hele bykvarteret ved at lade dagslyset nå ned I de omkringliggende gader.

Kurvede balkoner er ikke set før i Toronto. De geometriske former er blevet til for at løse både praktiske forhold og skabe et design, der henviser til bevægelser i vand. De afrundede bånd af balkoner er lagt langs facaderne på en måde, der leder mest muligt dagslys ind i boligerne og samtidigt giver udsyn over vandet.
Det legende forløb af facaderne giver bygningen en stærk identitet og byen en reference til søbredden.

3XN fik desuden hædrende omtale for projektet til the nye fiskemarked i Sydney ved MIPIM/AR Future Project Awards

Kunde: Tridel & Hines
Beliggenhed: Toronto, Canada
Omfang: 40.000 m2
Samarbejdspartner: Kirkor Architetcs
Status: Forventes klar til indflytning i 2022
Program: Boliger, erhverv og offentlige servicearealer

-elin

Læs mere om Byggeri

15/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder