Aktuelle nyheder - Byggeri

9000 borehuller i betonloft på bro løst på helt ny måde

9000 borehuller i betonloft på bro løst på helt ny måde

Elektriker opfandt stativ, som sikrer mod statisk muskelarbejde med en loftshøjde på 1,4 meter inden i Langelandsbroen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Da elektriker Johnny Pedersen, som ejer JP Elteknik og Entreprise på Djursland, fik til opgave at deltage i den store renovering af Langelandsbroen med at etablere ny belysning indeni brokassen, skulle han bore over 9000 huller i betonloftet på den 340 meter lange brokasse – vel at mærke i en arbejdshøjde på blot 1,4 meter.

Det fik han til at overveje, om ikke der kunne udvikles en metode til at udføre opgaven mere skånsomt for ham selv, og til det brug opfandt han et stativ, som boremaskinen kunne placeres i. Stativet satte han fast på en scooter, som har været brugt på broen i forbindelse med en redningsøvelse.

Passer på kroppen
Han skulle ellers bruge en masse kræfter på hele tiden at løfte boremaskinen op og bore. Det er måske ikke så slemt med de første huller, men så bliver det også meget hårdt:

- Jeg er jo en mand på 56 år, så jeg vil gerne passe på min krop og ikke slide den op med monotont arbejde. Der er ikke lige højt til loftet alle steder, men det løser jeg ved at bruge nogle rør som mellemstykker, så jeg kan variere højden efter samme princip som en teleskopstang, siger Johnny Pedersen.

Stativet sikrer, at Johnny Pedersen ikke er udsat for statisk muskelarbejde og dårlige arbejdsstillinger. Opgaven kan derimod udføres i opretsiddende stilling og med minimal belastning af arme, skuldre og nakke.

Også andre fik god idé
Vejdirektoratets arbejdsmiljøkoordinator Camilla Carøe Christensen er begejstret for Johnny Pedersens idé og understreger, at arbejdsforholdene inde i en bro som Langelandsbroen giver en udfordring i forhold til at gennemføre renoveringen så skånsomt for mandskabet som muligt:

- I den sammenhæng er Johnnys idé med til at forbedre arbejdsmiljøet, siger hun.

Også entreprenøren Aarsleff Rail A/S var i det opfindsomme hjørne, da mandskabet tog en nedbrydningsrobot i brug til arbejdet med at ophugge gammel beton:

- Det er godt for arbejdsmiljøet og den samlede opgaveløsning, når entreprenøren tænker ud af boksen og særligt i de tilfælde, hvor rammerne for arbejdet er svære, siger hun.

Læs mere om Byggeri

29/11 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.