Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Aalborg Portland satser på lærlinge Aalborg Portland har konstant 20-25 lærlinge og elever ansat på fabrikken i Aalborg. Det sikrer kvalificeret arbejdskraft på den lange bane.

Aalborg Portland satser på lærlinge

Den nye ordning Praktikplads-AUB, der skal sikre flere faglærte i fremtiden, var blandt emnerne, da Aalborg Portland og DI inviterede til informationsmøde

Del artiklen på

Lærlinge og praktikpladser var hovedemnerne ved et informationsmøde arrangeret af Aalborg Portland og DI, som blev afholdt onsdag eftermiddag på cementfabrikken i Aalborg. Her blev der sat fokus på den nye ordning Praktikplads-AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag), der er en del af trepartsaftalen om flere faglærte, samt Aalborg Portlands strategiske arbejde med at rekruttere og uddanne lærlinge og elever:

- Den nye ordning stiller konkrete krav til os virksomheder om at tage ansvar for uddannelsen af flere faglærte i Danmark. Det er et emne, der har ligget os på sinde i mange år, og vi er derfor glade for at kunne dele ud af vores erfaringer og strategiske overvejelser bag arbejdet med lærlinge og elever, fortæller managing director Michael Lundgaard Thomsen fra Aalborg Portland.

Den nye ordning trådte i kraft den 1. januar 2018 og betyder, at virksomhederne hvert år får stillet et mål for, hvor mange lærlinge de skal have ansat i løbet af året. Ordningen belønner virksomheder, der ansætter mange elever, mens virksomheder med for få elever skal betale et ekstra bidrag – helt op til 27.000 kr. årligt per manglende helårselev.

Øget specialisering
Aalborg Portland har konstant mere end 20 lærlinge og elever beskæftiget. Det er både elektrikerlærlinge, smedelærlinge, procesoperatørelever, industriteknikerlever, kontorelever m.fl., og Aalborg Portland har en strategi om at have lærlinge og elever som en af de primære fødekanaler til at besætte faste stillinger:

- Lærlinge og elever er en meget vigtig del af vores rekrutteringsstrategi og har været det i en lang årrække. Det skyldes ikke mindst, at vi som Danmarks eneste cementproducent opererer inden for en meget specialiseret del af procesindustrien, og vi er derfor løbende afhængige af både at tiltrække og selv forme fremtidens arbejdskraft – og det er en udfordring, som vi deler med mange andre specialiserede procesvirksomheder rund omkring i landet, forklarer Michael Lundgaard Thomsen og fortsætter:

- Netop derfor har vi valgt at uddanne en del af vores medarbejdere selv ved konstant at have 20-25 lærlinge og elever ansat på fabrikken i Aalborg – og det er en indsats, der om nødvendigt skal styrkes yderligere i de kommende år med karrieremuligheder både på fabrikken i Aalborg og internationalt.

En god investering
Selvom arbejdet med lærlinge og elever er en stor og krævende opgave, oplever Aalborg Portland, at resultatet er hele indsatsen værd. Cementproducenten har nemlig gode erfaringer og meget stor nytte af at fastansætte lærlinge og elever efter endt uddannelse.

- Flere af vores ledere er startet som lærlinge eller elever på fabrikken i Aalborg, og vores mangeårige indsats lønner sig ikke mindst i disse år, hvor der begynder at opstå flaskehalse inden for flere af erhvervsprofessionerne, forklarer Michael Lundgaard Thomsen.

- Vores mål er at tiltrække de bedste lærlinge og elever for sidenhen at tilbyde dem et godt job og et solidt fundament efter endt uddannelse. Vi tilbyder dem en spændende og udfordrende hverdag, og til gengæld oplever vi, at de unge tilfører arbejdspladsen en god og sund dynamik. Det er derfor også vores ambition at udvide vores uddannelsesindsats i fremtiden gennem et styrket kendskab til Aalborg Portland blandt unge, hvilket bl.a. vores AaB-sponsorat skal være en medvirkende faktor til, fortsætter han.

Kræver en fælles indsats
Aalborg Portlands satsning på lærlinge og elever er en del af en større rekrutteringsindsats, som skal sikre fødekanalen af den næste generation af kvalificeret arbejdskraft. Aalborg Portland lancerede sidste år en ny employer branding strategi, der gennem en fokuseret indsats skal markere virksomheden som en attraktiv arbejdsplads for især unge.

Den styrkede indsats førte blandt andet til oprettelsen af et nyt graduate-program for nyuddannede ingeniører og økonomer, som blev startet op i september 2017 med et hold bestående af syv talentfulde kandidater.

Hos DI Aalborg, der repræsenterer DI’s knap 700 medlemsvirksomheder i Aalborg, Jammerbugt, Vesthimmerlands, Mariager og Rebild Kommune, er man glade for, at Aalborg Portland stiller sin viden og erfaring til rådighed for medlemmerne.

- Det kræver en fælles indsats blandt virksomhederne at sikre flere faglærte i Danmark. Derfor glæder vi os over, at Aalborg Portland, som er vant til at arbejde strategisk med lærlinge og elever, er villig til at gå forrest og tage ansvar for at udbrede bedste praksis inden for området, slutter formand for DI Aalborg Peter Rindebæk.

-los

Læs mere om Byggeri

12/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder