Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Aarsleff vælger grønt stål

Aarsleff vælger grønt stål

Entreprenørfirmaet Per Aarsleff og Celsa Steel Service indgår ny koncernaftale, der bl.a. bygger på en grøn profil og en digital QR-platform

Del artiklen på

Per Aarsleff har indgået en ny koncernaftale med Celsa Steel Services, der sikrer entreprenørfirmaet fremtidig levering af armeringsjern fra et af Europas mest miljøvenlige stålværker. Aftalen omfatter årlig levering af 10-14000 ton armeringsstål.

Celsa Steel Service leverer stål fra eget miljøvenlige stålværk i Norge, og det er særligt den grønne profil, der ligger til grund for det nye samarbejde. Virksomhedens stålværk håndterer hele 60 % af Norges metalaffald, og råvaren i produktionen er udelukkende genbrugsstål. Værket får sin energi fra lokalt produceret vandkraft og har gjort en stor indsats for at forebygge forurening ved bl.a. at opsamle og håndtere uønskede reststoffer og udledninger fra produktionen.

Fokus på miljø og digital udvikling
Celsa har udarbejdet en miljøvaredeklaration – eller en ’EPD’ (Environmental Product Declaration), som dokumenterer alle produkters miljømæssige egenskaber og ressourcemæssige forhold. Lige fra materialeoprindelse til fremstillingsprocesser og logistik helt frem til levering til kunden i Danmark. Miljøvaredeklarationen dokumenterer en CO2-udledning på 450 kg. CO2 pr. ton stål inkl. forarbejdning i Danmark. Til sammenligning ligger den autoriserede europæiske middelværdi på 1130 kg. CO2 pr. ton, mens den autoriserede globale middelværdi er helt oppe på 2043 kg. pr. ton stål.

Udover den grønne profil ligger der et velskruet samarbejde bag koncernaftalen, hvor bestilling af armeringsløsninger foregår digitalt gennem det web-baserede program “QR”, som er Celsas eget digitale projekteringsværktøj. Via QR producerer værket den specificerede armering direkte fra Aarsleffs egne 3D-modelleringer og sparer dermed den manuelle beregning af klip- og bukkelister, som ellers har været praksis.

-aft

Læs mere om Byggeri

13/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder