Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdstilsynet klar til at køre på fuldt blus igenGenåbningen giver bl.a. også mulighed for at genoptage de helhedsorienterede tilsyn (HOT) i bygge- og anlægsbranchen. Arkivfoto

Arbejdstilsynet klar til at køre på fuldt blus igen

Alle Arbejdstilsynets tilsynsførende vil fra den 8. juni igen føre tilsyn med arbejdspladserne i bl.a. bygge- og anlægsbranchen

Del artiklen på

Arbejdsmiljø - Samfund

Det betyder flere tilsynsførende på landevejene, og der vil igen vil blive ført tilsyn med alle typer af arbejdsmiljøproblemer. Den yderligere genåbning giver samtidig mulighed for at genoptage de helhedsorienterede tilsyn (HOT) i bygge- og anlægsbranchen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtaler:

- Flere og flere kan igen møde ind på arbejde i takt med den gradvise genåbning af samfundet. Det glæder mig, at det nu også er blevet tid til, at vi sender alle tilsynsførende rundt på landets arbejdspladser igen. Men jeg vil gerne slå fast, at det er arbejdsgiverens ansvar at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø, og at der træffes de nødvendige foranstaltninger til at beskytte de ansatte mod corona-smitte. Arbejdstilsynet vil holde skarpt øje med, at dette sker, så vi får en ansvarlig tilbagevenden efter corona.

Arbejdstilsynets tilsynsindsats har efter nedlukningen af Danmark i perioden fra den 13. marts til den 14. april været begrænset til tilsyn med alvorlige ulykker og klager. Siden den 14. april er tilsynsindsatsen i takt med genåbningen gradvist blevet udvidet til at omfatte målrettet tilsyn med fokus på forebyggelse af smitterisiko og ulykker.

Det skete først i brancher med tilrejsende arbejdskraft, bygge- og anlægsbranchen, vejgods og det grønne område og blev siden udvidet til alle åbne brancher, dog med undtagelse af hospitals- og plejesektoren.

Udvidelsen af Arbejdstilsynets tilsynsindsats fra den 8. juni betyder:

- At alle tilsynsførende igen fører tilsyn.
- At der føres grundtilsyn i alle brancher, dog med undtagelse af hospitals- og plejesektoren.
- At der føres helhedsorienteret tilsyn (HOT) i bygge- og anlægsbranchen.
- At der i hospitals- og plejesektoren føres målrettede tilsyn med primært fokus på forebyggelse af ulykker og smitterisiko, samt alvorlige ulykker og klager.
- At der på alle tilsyn er fokus på forebyggelse af corona-smitte.
- At Arbejdstilsynet fortsat kører på alvorlige ulykker og klager i alle brancher.
- At Arbejdstilsynets Call Center fortsat vil vejlede om arbejdsmiljø og forebyggelse af corona-smitte.

-los


Læs mere om Byggeri

29/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.