left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdstilsynet sætter tryk på tilsynArkivfoto.

Arbejdstilsynet sætter tryk på tilsyn

Med genåbningens anden fase udvider Arbejdstilsynet nu sit målrettede tilsyn til alle brancher. Arbejdsgivere får straks-påbud, hvis foranstaltninger til beskyttelse af ansatte mod smitte ikke er truffet

Del artiklen på

Arbejdstilsynet fortsætter den styrkede indsats i bygge-anlægsbranchen, som blev igangsat lige efter påske, og besøgene er i hovedreglen uanmeldte og sker på virksomheder med risiko for arbejdsmiljøproblemer.

De målrettede tilsyn har fokus på virksomhedernes forebyggelse af smittespredning og ulykker. Arbejdsgivere får et straks-påbud, hvis de ikke har truffet effektive foranstaltninger til at beskytte de ansatte mod risikoen for smitte.

Desuden reagerer de tilsynsførende, hvis virksomhederne overtræder arbejdsmiljøloven, så medarbejderne bliver udsat for betydelig fare – f.eks. ift. kemiske påvirkninger eller trusler om vold.

Under nedlukningen har Arbejdstilsynet begrænset tilsynsindsatsen for at mindske smitterisikoen. Tilsynet har dog hele tiden kørt på alvorlige arbejdsulykker og klager efter en konkret vurdering. Lige efter påske påbegyndte Arbejdstilsynet en prioriteret indsats i bygge- og anlægsbranchen og i brancher med udenlandsk arbejdskraft med fokus på at forebygge ulykker og mindske risikoen for smittespredning.

Med fase to af genåbningen vil omkring to tredjedele af de tilsynsførende svarende til 200 ansatte komme ud på målrettede tilsynsbesøg.

- Nu er vi heldigvis i en situation, hvor vi kan åbne Danmark gradvist igen, og det betyder også, at vi kan sætte tryk på tilsynsindsatsen med fokus på netop at forebygge smittespredning og ulykker. For det skal selvfølgelig være sikkert at gå på arbejde for alle, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

-kj

Læs mere om Byggeri

18/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.