Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdstilsynet udvider coronaindsats

Arbejdstilsynet udvider coronaindsats

Det helhedsorienterede tilsyn på byggepladser suppleres med tilsyn for coronasmitte

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I en orientering til Folketingets Beskæftigelsesudvalg oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard blandt andet, at den øgede genåbning af Danmark og aktivitet på arbejdspladserne giver grund til, at Arbejdstilsynets tilsynsindsats udvides yderligere.

Arbejdstilsynets tilsynsindsats har siden nedlukningen af Danmark og frem til 14. april været begrænset til tilsyn med alvorlige ulykker og klager, men siden 14. april er tilsynsindsatsen gradvist udvidet:

- Først med fokus på brancher med tilrejsende arbejdskraft, bygge-anlægsbranchen vejgods og det grønne område. Tilsynet har været tilpasset den særlige situation med COVID-pandemien og haft fokus på forebyggelse af smitterisiko og ulykker, oplyser ministeren.

Helhedsorienteret tilsyn
Han noterer samtidig, at der ikke føres tilsyn i forhold til eksempelvis psykisk arbejdsmiljø og ergonomi, men hvis tilsynsførende på tilsynsbesøg konstaterer overtrædelser, hvor der har været tale om overtrædelser med betydelig fare eller grund til forbud, så skal der reageres.
Fra den 8. juni udvides Arbejdstilsynets tilsynsindsats yderligere til ’grundtilsyn’, hvor der ses på ’væsentlige arbejdsmiljøproblemer’:

- Der gennemføres helhedsorienteret tilsyn (HOT) i bygge- og anlægsbrancherne, hvor der ligeledes ses på væsentlige arbejdsmiljøproblemer, og at også dette tilsyn suppleres af tilsyn med forebyggelse af coronasmitte, oplyser Peter Hummelgaard.

Læs mere om Byggeri

28/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.