left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Arkitekturen skal med i almene boligerKulturminister Ane Halsboe-Jørgensen

Arkitekturen skal med i almene boliger

Og så skal det undersøges, om Nationalmuseet kan ombygges og fornyes til et topmoderne museum,

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I forbindelse med præsentationen af regeringens plan om at opføre 22.000 almene boliger, deltog også kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, der kunne fortælle, at regeringen vil den høje almene byggeaktivitet bliver ledsaget af ’gennemtænkte arkitektoniske løsninger’.

Hun pegede blandt andet på, at arkitekturen og den fysiske planlægning spiller en væsentlig rolle, fordi den er med til at definere, hvordan fremtidens boliger, byrum og byliv bliver udformet.

Derfor vil regeringen nedsætte en ekspertgruppe, som skal udforme en ny national arkitekturpolitik, der understøtter ambitionen om ’blandede byer med plads til alle’.

Ministeren pegede på, at ’flot og funktionel arkitektur skal være for alle – også når man bor i en almen bolig:

- Lad os sammen få en debat om, hvordan vores byer skal se ud, og hvordan de skaber rammerne om et godt liv, sagde Ane Halsboe-Jørgensen blandt andet.

Fornyelse af Nationalmuseet
Og så løftede hun sløret for en stor plan for renovering/ombygning af Nationalmuseet. Store dele af Nationalmuseets lokaler er ikke længere egnet til moderne formidling, og regeringen vil derfor have en forundersøgelse af muligheden for en gennemgribende fornyelse af museets lokaler i København.

Det er regeringens ambition, at Nationalmuseet kan skabe en engageret formidling af danmarkshistorien til alle danskere, og det skal blandt andet ske ved, at flere genstande fra museets store samling kommer ud i hele landet de steder, hvor genstandene oprindeligt blev fundet og hører hjemme.

- Nationalmuseet skal være et samlingspunkt for formidlingen af danmarkshistorien til alle danskere og turister. Det kræver moderne faciliteter på museet, sagde kulturministeren.

Forudsætter fondsbidrag
Hvis forundersøgelsen viser gode resultater, er det en forudsætning for at igangsætte projektet, at der kan rejse et betragteligt beløb fra fondsdonationer til at indfri projektets ambition.

Der afsættes 11,8 millioner kroner i 2021-2023 til en forundersøgelse af en gennemgribende ombygning og fornyelse af Nationalmuseet.

Læs mere om Byggeri

13/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.