Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Beboere hædret med pris på 40.000 kronerFv. Alice Jensen, Jesper Jensen og Pia von Benzon fra afdelingsbestyrelsen i Gadehavegård i Høje-Taastrup da de modtog Domea.dk Prisen. Foto: Jacob Ljørring

Beboere hædret med pris på 40.000 kroner

Medlemmerne af afdelingsbestyrelsen i Gadehavegård kæmper for deres boligområde, der er på den hårde ghettoliste. Det engagement er de netop blevet belønnet med Domea.dk Prisen for, der er på 40.000 kr.

Del artiklen på

På vegne af hele bestyrelsen i den almene boligafdeling Gadehavegård i Høje-Taastrup modtog Jesper Jensen, Pia von Benzon og Alice Jensen Domea.dk Prisen og 40.000 kroner for det store arbejde, de lægger i deres boligområde.(Bestyrelsen består derudover af Ibrahim El-Khatib (formand) og Fazilet Sahin.)

Prisen gives til en ildsjæl eller en gruppe af ildsjæle, der gør en afgørende forskel i sin lokale, almene boligafdeling eller -organisation.

Og i sin tale til og om vinderen lagde formanden for Domea.dk, Poul Rasmussen, da også vægt på den gennemslagskraft og det engagement, bestyrelsesmedlemmerne har i alt, hvad de gør.

En af dem er Jesper Jensen.

- Det er en stor anerkendelse at få prisen, og vi er meget beærede over, at en beboer har tænkt på os, siger Jesper Jensen med henvisning til, at det er en af afdelingens beboere, der har indstillet bestyrelsen til prisen.

På den hårde ghettoliste
Gadehavegård er på regeringens såkaldt hårde ghettoliste og rammes dermed bl.a. af det krav, der betyder, at 60% af boligerne i princippet skal rives ned. Men den udsigt lader afdelingsbestyrelsen i det almene boligområde sig ikke begrænse af. Tværtimod.

Og det er netop i forhold til helheds- og udviklingsplanen, der ligger for området, at prisen på de 40.000 kr. kommer til at gøre gavn.

- Vi vil gerne klædes ordentligt på for at gøre vores boligområde til et endnu bedre sted at bo. Så planen er foreløbig at tage på studietur og samle inspiration til Gadehavegård, fortæller Jesper Jensen.

Involvering af beboerne
Blandt beboerne er der en opfattelse af, at de hele tiden bliver involveret i bestyrelsens arbejde.

'Ghettoplanen fylder meget, og afdelingsbestyrelsen gør en kæmpe indsats for at informere og inddrage bekymrede beboere', står der bl.a. i indstillingen til prisen.

Beboerne bliver i det hele taget taget med på råd i forhold til den helhedsplan, der ligger i afdelingen. Afdelingsbestyrelsen holder workshops, så beboerne kan få indflydelse på fx de nye badeværelser og facader. De involverer beboerne i planerne for udendørsarealerne og står for tryghedsskabende tiltag som lavere hække, man kan kigge henover, bedre belysning osv. De samarbejder med projektet Nabohjælp osv.

Bestyrelsen engagerer sig politisk og i medierne for at råbe magthaverne op. For beboerne elsker at bo i Gadehavegård og kalder boligområdet for 'Danmarks smukkeste ghetto'.

Vinsmagning, hygge og fest
Men det er ikke ghettoplan det hele. Afdelingsbestyrelsen står bag mange sociale aktiviteter som biografture, foredrag, familieture, vinsmagning, sommerfest, Mortens aften-arrangement, julehygge osv.

Og så er de verdensmestre i at effektivisere driften og spare, hvor det giver mening, så beboernes husleje holdes i ro. Faktisk er det lykkedes afdelingsbestyrelsen at spare små 5 millioner kroner om året på driftsbudgettet.

-jhn


Fakta:

Gadehavegård

... er en boligafdeling under det almene boligselskab Danske Funktionærers Boligselskab (DFB).
... er placeret i Høje-Taastrup.
... har 986 boliger, der huser 2.131 beboere.
... står på ghettolisten og er karakteriseret som en 'hård ghetto'.
Det er den almene bygge- og boligadministration Domea.dk, der administrerer, driver og udlejer boligerne i Gadehavegård.

Fakta:

Domea.dk Prisen

Domea.dk Prisen gives til den eller de ildsjæle, der har udvist unikke evner i boligafdelingen eller -organisationen og fx fået nye ting til at ske, engageret flere beboere i beboerdemokratiet, forbedret kulturen i boligområdet eller på anden måde har gjort en forskel som beboerdemokrat(er).
Det er beboere og bestyrelser i de boligafdelinger og -organisationer, som er kunde hos Domea.dk, der kan indstilles til prisen.
Med prisen følger 40.000 kr. til brug i vinderens organisation eller afdeling.
Domea.dk Prisen 2019 blev uddelt på Domea.dks Landskonference fredag den 5. april i Nyborg på Fyn. Den gik til afdelingsbestyrelsen i Gadehavegård.

Læs mere om Byggeri

15/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder