bygma
bygma
scroll
Betonlaboratorium bygges i ’grøn’ beton
Betonen er 'grøn' og alle typer jernarmering er produceret af metalskrot på Celsas stålværk i Norge, der drives på CO2-neutral el fra vandkraft.

Betonlaboratorium bygges i ’grøn’ beton

Den rå beton vil være et gennemgående synligt element i både interiør og eksteriør i Bygning 130, der er DTU's bud på Europas mest ambitiøse betonlaboratorium

Når DTU i denne tid lægger byggegrund til prøvestøbning af en nyudviklet ’grøn’ beton med reduceret CO2-udledning, er det resultatet af et helt unikt samarbejde på tværs af flere aktører. Et innovationsprojekt, hvor LM Byg, Celsa Steelservice, MT Højgaard, Teknologisk Institut, Danmarks Tekniske Universitet og cementproducenten Aalborg Portland, deltager.

LM Byg, der i øjeblikket støber fundament og terrændæk til Bygning 130, har valgt Celsa Steelservice som strategisk samarbejdspartner. Celsas produktion af CO2-venligt, skrotbaseret armeringsstål fra koncernens vandkraft-drevne stålværk i Norge har været en vigtig parameter for samarbejdet.

- Vi er meget stolte af, at vi sammen kan bidrage til et så vigtigt projekt, der vil få så stor betydning for fremtidens byggeri, siger Søren Kilmose fra Celsa Steel Service, der leverer den CO2-venlige armering, der alene giver en C02-besparelse på mere end 50 % i forhold til generelle branchetal.

Nyudviklet ’grøn’ beton
Det er ikke tilfældigt at netop DTU’s Bygning 130 lægger ca. 2000 m2 råhus til den CO2-besparende beton. Husets fremtidige funktion som innovativt betonlaboratorium kendetegner sig ved, at rå beton er et gennemgående synligt element i både interiør og eksteriør.

En in-situ støbt betonvæg i det centrale auditorium samt gulvet i et tilstødende teknikrum er netop under stor bevågenhed blevet støbt med den nyudviklede ’grønne’ beton, og bliver et synligt element i bygningens interiør.

Betonen vil løbende blive analyseret af forskere fra DTU og Teknologisk Institut, som vil teste og evaluere hærdning og styrke-udvikling.

30-40 % lavere CO2-udledning
Den ’grønne’ beton er resultatet af et forskningssamarbejde mellem MT Højgaard, Teknologisk Institut og cementproducenten Aalborg Portland. Den adskiller sig ved at en del af indholdet af den CO2-tunge cement erstattes af kalkfiller og calsineret ler, som er brændt ved væsentligt lavere temperaturer end cement.

Herved bruges væsentligt mindre energi, hvilket medfører 30-40 % lavere CO2-udledning. I den aktuelle prøvestøbning erstattes ca. 25 % af cementindholdet, men på længere sigt forventer Teknologisk Institut at kunne øge andelen til 50 %.

Bygning 130, der er tegnet af Christensen & Co Arkitekter, er en del af DTU's overordnede plan om at skabe et bedre studiemiljø, og skal danne ramme om DTU's materialeforskning og instituttets løbende undervisning i byggeteknologi.

-los


4/3 2019