left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Åbnede messe med status over 10 års byudvikling i KøbenhavnKøbenhavns overborgmester Frank Jensen åbner Greater Copenhagens stand med en opmærksomt lyttende Dorte Mandrup til højre. Foto Thorbjørn Hansen

Åbnede messe med status over 10 års byudvikling i København

Københavns overborgmester Frank Jensen åbnede i går Greater Copenhagens stand på den internationale messe for ejendomsudvikling MipiM

Del artiklen på

Af Elin Carlsen, Art Concept, Cannes

Til åbningen sagde Frank Jensen bl.a., at han vil afsætte tid til at gennemtænke de næste faser af byudviklingen for at sikre bæredygtigheden bedst muligt og lære af erfaringer fra udvidelsen i Ørestad og Nordhavn inden der fastlægges nærmere retningslinjer for etableringen af Lynetteholmen.

Overborgmesteren fortalte også, at han lægger vægt på dialogen med byens borgere, der vil skabe en bæredygtig hovedstad, en inkluderende by med plads til alle. Københavnerne ønsker at dyrke naboskabet og leve meget af deres liv sammen uden for boligen på fællesarealer, pladser og i mellemrummene mellem husene.

Globale analyser, almindelig vidensdeling og dialogen med borgerne har gjort overborgmesteren klogere på, hvad der er gode vækstbetingelser, fortalte han også.

Mere variation
Efter sin tale blev overborgmesteren mødt med en opfordring fra arkitekt Dorte Mandrup om at skabe transparens i evalueringen af planprocesserne. Hun ønsker mere variation i en større skala og færre krav på detaljeniveau.

Hun foreslog bl.a. fremtidige byggegrunde udlagt i flere forskellige størrelser med lokalplaner, der tilgodeser flere boligtypologier i samme område for at skabe en større diversitet af boligtyper og rammer for byliv.

Om Greater Copenhagen
Greater Copenhagen er en udløber af Øresundskomitéen af 1. januar 2010, der inkluderer et opland af forstæder og en fredsaftale med Sverige, så Skåne og nu også Halland fra januar i år kan indregnes i storbyens udbredelse.

Præcis seks år efter dannelsen af Øresundskomitéen blev den omdannet til Greater Copenhagen, som har Frank Jensen som ny formand fra 1. januar i år. Komitéen arbejder bl.a. på at implementere alle FN’s 17 verdensmål i både byplanlægning og nye byggeprojekter med forslag til krav om bæredygtighedscertificering, som forudsætning for nye byggetilladelser.


Læs mere om Byggeri

14/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder