left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligmarkedet er gået fra sjette til fjerde gear

Boligmarkedet er gået fra sjette til fjerde gear

Der er ikke længere tocifrede procentvise prisstigninger på ejerlejligheder

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

I en kommentar til FinansDanmarks månedlige statistik over boligudbuddet siger boligøkonom Bo Sandberg fra Dansk Industri blandt andet, at De seneste tal fra FinansDanmark bekræfter, at tempoet af sig selv er gået ned på boligmarkedet:

- Populært sagt er farten aftaget fra sjette gear før sommerferien til nu at være i fjerde gear. Det går dog meget langsomt med at få boligudbuddet i vejret. Ifølge Finans Danmark var der i september 2021 eksempelvis 15,9 procent færre parcelhuse at vælge mellem end i september 2020, siger Bo Sandberg.

Fænomen snart en saga blot
Samtidig har de seneste statistikker fra Boligsiden.dk vist, at der stadig ’mangler’ cirka
21.000 boliger på markedet i forhold til de mere ’normale’ år på boligmarkedet i 2017-2019. Derfor er liggetiderne også stadig lave:

- Ifølge FinansDanmark var udbudsprisen på ejerlejligheder til salg i september 9,6 procent højere end i september. Så for det segment på boligmarkedet er der heldigvis ikke længere tocifrede procentvise prisstigninger. Prisudviklingen på parcel- og rækkehusene svinger ikke helt så meget som ejerlejligheder og holdt med 11,1 procent i september stadig fast i en tocifret stigningsprocent - men det er kun et spørgsmål om få måneder, før dette fænomen er en saga blot, siger DI´s boligøkonom.

Utrygge ved nye skatteregler
Han mener, at de lidt lavere udbudspriser på boligmarkedet skyldes, at handelsaktiviteten er gået ned.

Mange bolighandler blev fremrykket under corona, og de mangler så at sige i statistikken nu:
- Endelig vil man også gradvist de næste 2-3 år se større forsigtighed blandt boligkøberne, fordi de færreste har fuldt overblik over, hvad de nye skatteregler fra 2024 konkret kommer til at betyde for skattebetalingen, slutter Bo Sandberg.Læs mere om Byggeri

11/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.