Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligmarkedet er stadig sælgers marked

Boligmarkedet er stadig sælgers marked

Der er til og med uge 47 i 2021 solgt 105.400 boliger, hvor der i hele 2020 blev solgt 106.200

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

I en kommentar til den ugentlige boligudbudsstatistik fra boligsiden.dk peger boligøkonom Bo Sandberg fra Dansk Industri på, at det ikke kun er i prisudviklingen, men også i handelsaktiviteten, at boligmarkedet har normaliseret sig efter den ekstraordinære coronaperiode fra maj 2020 til sommeren 2021.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af bolighandler faldet fra det voldsomme 3. kvartal 2020 til det mere ’normale’ 3. kvartal 2021 med ni procent for enfamiliehuse, 18 procent for ejerlejligheder og 33 procent for sommerhuse.

Stadig over gennemsnittet
Men ifølge Boligsiden.dk ligger antallet af bolighandler i efteråret 2021 fortsat et pænt stykke over gennemsnittet for de tilsvarende uger 2015-2019:

- Fra dengang, hvor corona stadig primært var en øl, man drikker ved festlige sommerlige lejligheder. Konklusionen er, at trods lavere aktuelt tempo i salgsaktiviteten kan 2021 ikke undgå at slå rekord i antal bolighandler. Det skyldes den ekstremt høje handelsaktivitet i årets første fire coronanedlukkede måneder kombineret med, at bunden bestemt ikke er gået ud af markedet efter sommerferien, siger Bo Sandberg.

Stadig sælgers marked
Med fem ugers boligsalgsstatistik tilbage af året, er der til og med uge 47 i 2021 solgt 105.400 boliger, hvor der i hele 2020 blev solgt 106.200:

- Især parcelhusmarkedet i Vest- og Sydsjælland boomer fortsat. Og når den kendsgerning, at bunden bestemt ikke er gået ud af boligmarkedet, kombineres med et fortsat rekordlavt boligudbud på i øjeblikket kun 39.500 boliger til salg, er der stadig tale om sælgers marked, og den tilstand vil vare ved i hvert fald til og med 1. halvår 2022, måske lige bortset fra sommerhusmarkedet, siger Bo Sandberg.

Læs mere om Byggeri

3/12 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.