Aktuelle nyheder - Byggeri

Boligministeren får opfyldt drømmen om almene boliger på StrandvejenIndenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek er godt tilfreds med aftalen om almene ungdomsboliger i Gentofte

Boligministeren får opfyldt drømmen om almene boliger på Strandvejen

Gentofte Kommune er gennem årene ofte blevet kritiseret for, at der ikke bygges flere almene boliger i kommunen.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Men problemet for den rige københavnske forstadskommune har været, at der reelt ikke er mere plads at bygge på, og dermed heller ikke muligheder for at opføre almene boliger.

Det viste sig dog at være muligt at omdanne den største kontorbygning ved det forhenværende Danmarks Akvarium til almene ungdomsboliger, men det spændte staten som ejer af bygningen ben for.

Der har været en tvist mellem staten og Gentofte Kommune - samt mellem den nuværende lejer (NPV) og Gentofte Kommune - om anvendelse af fem bygninger i Charlottenlunds Slotshave.

Tvisten afsluttet
Men nu har Slots- og Kulturstyrelsen, Gentofte Kommune og den nuværende lejer indgået et forlig der skal afslutte tvisten. Med udgangspunkt i forliget iværksættes arbejdet med omdannelse af ’Bilharziosebygningen’ til almene ungdomsboliger, og det følger af forliget, at lejer skal være fraflyttet den pågældende bygning senest den 30. april i år.

Derefter begynder processen med at forberede et salg af bygningen til en almen boligorganisation, og det er i forliget forudsat, at bygningen skal være udbudt til salg senest ved udgangen af september 2022. De resterende bygninger kan fortsat anvendes til kontor og administration.

Mere blandede byer
Ved sin tiltræden sagde boligminister Kaare Dybvad Bek, at det var hans drøm, at der bygges almene boliger på Strandvejen. Men han erkendte også, at det nok også kun var en drøm, der næppe kunne realiseres.

Men nu kommer boligerne i form af ombygningen af kontorbygningen i Charlottenlund Slotshave:

- Regeringen har en klar ambition om at skabe mere blandede byer overalt i Danmark. Derfor har det længe stået på min ønskeliste, at der også etableres almene ungdomsboliger ved Strandvejen, og jeg er rigtig glad for, at vi sammen med Gentofte Kommune nu kan sikre, at vi kommer i gang, siger Kaare Dybvad Bek.

Også borgmesteren glæder sig
Det er umiddelbart forventningen, at der kan indrettes 20-30 ungdomsboliger i bygningen, og det glæder også Gentofte Kommunes borgmester, Michael Fenger:

- Gentofte Kommune er ellers fuldt udbygget og stort set uden ledige byggegrunde. Behovet er stort. Jeg glæder mig derfor over, at det via forhandlingens vej er lykkedes at komme i en positiv dialog med staten om anvendelsen af deres bygninger. Bilharziosebygningen er meget velegnet, og vi er godt tilfredse med at kunne se frem til 20-30 ekstra ungdomsboliger oven i cirka 150 øvrige almene ungdomsboliger, som vi planlægger at opføre andre steder i kommunen, siger Michael Fenger.


Læs mere om Byggeri

14/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.