LCA
LCA
scroll
Bæredygtige vaskerier til boligforeningerMiele Professional kan drive boligforeningers vaskerier som en totalløsning. Foto: Miele Professional.

Bæredygtige vaskerier til boligforeninger

På Netværksdagen fremviser Miele Professional løsninger, der gør det let for boligforeninger at få etableret et bæredygtigt vaskeri til deres beboere

Af Lars Bennetzen

Det kan være en administrativt tung opgave at drive og vedligeholde et vaskeri i et boligbyggeri, ikke mindst hvis det skal være bæredygtigt. Vaskemaskiner skal indkøbes, installeres, vedligeholdes, og det skal sikres, at beboerne har mulighed for at købe vasketid.

Det er en opgave, der, ifølge Miele Professional, ikke behøver ligge i boligforeningens drift, men som med fordel kan ligge hos en leverandør som Miele Professional. På Netværksdagen vil de gerne vise, hvordan de kan drive et vaskeri for boligforeningen og fjerne alle de driftsmæssige udfordringer.

Samtidig vil de vise, hvordan bæredygtighed tænkes ind i løsningerne, så boligforeningerne både får en lettere og mere bæredygtig løsning.

- Hos Miele Professional har vi praktiseret miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed i mange år og har siden starten af 2021 produceret CO2-neutralt. Faktisk har vi arbejdet med energibesparende foranstaltninger siden 70’erne, fortæller Jørgen Andersen, salgschef hos Miele Professional.

Han fortæller, at de kommer til at vise deres koncept frem, hvor de står for driften af vaskerier i boligforeningerne.

- Vi håndterer alt, så boligforeningen ikke skal betale for ting som service, vaskebrik til beboerne og lignende. Alt de skal gøre er at stille lokalet til rådighed, så klarer vi resten, siger Jørgen Andersen.

Han fortæller, at konceptet handler om, at de sælger vask, og hvor prisen pr. vask afhænger af størrelsen af maskinerne, hvor mange maskiner der skal være, hvor ofte de kører, og om der skal være vaskemiddel med i aftalen.

Herudover vil de gerne vise deres ’360 graders løsninger’, hvor Miele Professional kommer med alt lige fra maskiner, til internetadgang, sæbedoseringsanlæg samt sæbe og opfyldning af sæbedoseringsanlæggene.

- Med den løsning skal viceværten ikke løfte en finger i vaskeriet. Vi kan endda sætte overvågning på maskinerne, så vi ved, om der er noget, der kræver vores opmærksomhed på stedet, pointerer Jørgen Andersen.

Han forklarer, at det giver fordele for både boligforeningen og for brugerne. Der er nemlig kun et kontaktpunkt, når det kommer til vaskeriet i foreningen, uanset om der skal laves en ny vaskebrik, eller der er en maskine, der ikke virker længere.

Han slutter af med at fortælle, at de løbende overvåger deres vaskerier, så aftalerne afspejler virkeligheden.

Han fortæller, at han glæder sig til at vise deres løsninger frem på Netværksdagen, som de deltager på for første gang.

17/11 2023